Μεγαλύτερος ο κίνδυνος θανάτου των διαβητικών λόγω του κορωνοϊού

Must Read

Ερευνητές με επικεφαλής τη δρα Σαμπρίνα Σλέσινγκερ του Γερμανικού Κέντρου Διαβήτη του πανεπιστημίου Χάινριχ Χάινε του Ντίσελντορφ διαπίστωσαν σε νέα διεθνή μελέτη τους ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο για βαρύ ή θανατηφόρο Covid-19 έχουν οι ηλικιωμένοι παχύσαρκοι διαβητικοί άνδρες με άλλα υποκείμενα νοσήματα, που κάνουν χρήση ινσουλίνης και στατινών.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες με διαβήτη είναι 39% πιθανότερο να πεθάνουν από Covid-19 σε σχέση με τις διαβητικές γυναίκες, ενώ οι ασθενείς άνω των 65 ετών με διαβήτη έχουν υπερτριπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν λόγω κορωνοϊού σε σχέση με τους κάτω των 65 ετών.

Για κάθε πρόσθετο έτος στην ηλικία, ο σχετικός κίνδυνος θανάτου ενός διαβητικού από Covid-19 αυξάνεται κατά 5%. Οι παχύσαρκοι διαβητικοί έχουν 47% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου λόγω κορωνοϊού σε σχέση με τους διαβητικούς που έχουν κανονικό βάρος, ενώ οι ασθενείς που χρησιμοποιούν έξτρα ινσουλίνη για να ελέγχουν το επίπεδο του σακχάρου τους έχουν 79% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από Covid-19 σε σχέση με όσους δεν χρειάζονται ινσουλίνη για τον έλεγχο του διαβήτη τους.

Αντίθετα, όσοι κάνουν θεραπεία με μετφορμίνη έχουν 37% μικρότερη πιθανότητα θανάτου από κορωνοϊό. Ακόμα, οι διαβητικοί με υποκείμενα νοσήματα έχουν πρόσθετο κίνδυνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This