Πιο μεταδοτική η «Δέλτα Plus» από την «κανονική»

Η νέα μετάλλαξη «θα επικρατήσει τελικά» λέει ο καθηγητής Βιολογίας Άρης Κατζουράκης

Must Read

Η νέα παραλλαγή του στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού πιθανώς είναι πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος, αναφέρουν ειδικοί. Η Δέλτα Plus, η οποία σταδιακά κερδίζει έδαφος, φαίνεται ότι είναι πιο μεταδοτική κατά 10% έως 15%, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, συγκριτικά με την «κανονική» Δέλτα.

Στις αρχές Οκτωβρίου σχεδόν το 10% των νέων κρουσμάτων στην Αγγλία οφειλόταν στη Δέλτα+. Ο Ελληνας καθηγητής Βιολογίας Αρης Κατζουράκης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέφερε ότι αν η εκτίμηση περί μεγαλύτερης μεταδοτικότητας επιβεβαιωθεί, τότε η Δέλτα Plus (γνωστή και ως μετάλλαξη ΑΥ.4.2) «θα επικρατήσει τελικά».

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας εμβολίων της Οξφόρδης Αντριου Πόλαρντ, ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτό δεν θα μεταβάλει σημαντικά την εικόνα της επιδημίας του Covid-19.

Η υποπαραλλαγή, η οποία ονομάστηκε AY.4.2 στη Βρετανία, δεν έχει χαρακτηριστεί παραλλαγή «υπό έρευνα» ή «παραλλαγή ανησυχίας». «Ο εντοπισμός νέων παραλλαγών είναι φυσικά σημαντικό να τελεί υπό παρακολούθηση, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτή η νέα παραλλαγή θα είναι εκείνη που θα αντικαταστήσει τη Δέλτα. Είναι αλήθεια ότι ακόμη και αν την αντικαταστήσει, η Δέλτα είναι απίστευτα καλή στη μετάδοση σε εμβολιασμένο πληθυσμό και μια νέα παραλλαγή μπορεί να είναι λίγο καλύτερη, αλλά είναι απίθανο να μεταβάλει δραματικά τη σημερινή εικόνα» εξήγησε ο Πόλαρντ, μιλώντας στο BBC.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This