Σπέρνει τον τρόμο η νέα μετάλλαξη «Νου»

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα, θεωρείται η πιο επιθετική έως τώρα

Must Read

Αγωνία προκαλεί στους ειδικούς στη Βρετανία νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα, καθώς αποτελεί το πιο εξελιγμένο στέλεχος του ιού που έχει βρεθεί μέχρι τώρα. Η παραλλαγή «Νου», όπως την ονόμασαν, χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο ελληνικό γράμμα, περιέχει τις περισσότερες μεταλλάξεις από κάθε άλλο στέλεχος, που την καθιστούν πολύ πιο μεταδοτική αλλά και ικανή να ξεφεύγει από τα εμβόλια.

Ο καθηγητής Γενετικής του University College London, Francois Balloux, δήλωσε στην «Daily Mail» ότι η νέα παραλλαγή πιθανώς δημιουργήθηκε στον οργανισμό κάποιου ανοσοκατεσταλμένου ασθενούς, ενδεχομένως με AIDS. Επισήμως έχουν καταγραφεί μόλις 10 περιστατικά ασθενών που κόλλησαν την παραλλαγή «Νου», ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι δεν εντοπίζονται όλα στην Μποτσουάνα. Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, κρούσματα καταγράφηκαν και σε άλλες δύο χώρες, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μετάδοση της νέας παραλλαγής είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που δείχνει ο μικρός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Η παραλλαγή «Νου», στην οποία έχει δοθεί η κωδική ονομασία «B.1.1.529», φέρει 32 μεταλλάξεις και μάλιστα έχει περισσότερες αλλοιώσεις στην πρωτεΐνη αγκίδα, με την οποία ο κορωνοϊός συνδέεται στα ανθρώπινα κύτταρα, από οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή. Αυτό, από τη μια, σημαίνει ότι είναι «εξαιρετικά μεταδοτική» και σίγουρα πιο μεταδοτική από την κυρίαρχη σήμερα παραλλαγή «Δέλτα» του κορωνοϊού. Από την άλλη, σημαίνει ότι μπορεί να ξεφεύγει από τα αντισώματα που παράγουν τα εμβόλια κατά του Covid-19.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ιολόγος του Imperial College, Δρ Tom Peacock, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που μελέτησαν τη νέα παραλλαγή τη στιγμή της εμφάνισής της, χαρακτήρισε «φριχτό» τον συνδυασμό των μεταλλάξεων που φέρει. Προειδοποίησε, δε, ότι η «Νου» έχει τη δυναμική να γίνει «χειρότερη από οποιαδήποτε άλλη» παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένης την «Δέλτα», που κάνει θραύση στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, όπου καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This