Με μακρά Covid κινδυνεύουν και οι… εμβολιασμένοι άνω των 60

Must Read

Τα εμβόλια κατά του Covid-19, αν και αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην προστασία έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου, δεν φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο μακράς Covid-19, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Μάλιστα, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος εμβολιασμένος άνω των 60 ετών μολυνθεί από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 τα εμβόλια είναι ακόμη λιγότερο αποτελεσματικά στην αποτροπή των πολύμηνων συμπτωμάτων του Covid-19 σε σχέση με τους ανθρώπους μικρότερης ηλικίας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μαξίμ Τακέτ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στην προδημοσίευση της μελέτης τους, που έκαναν στο medRxiv, ανέλυσαν σε βάθος εξαμήνου στοιχεία για 10.024 εμβολιασμένους ανθρώπους, διαγνωσμένους στη συνέχεια με Covid-19, καθώς και 9.479 ανεμβολίαστους, επίσης, διαγνωσμένους με κορωνοϊό.

Διαπιστώθηκε ότι σε σχέση με τους ανεμβολίαστους οι εμβολιασμένοι που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό είχαν πολύ μικρότερο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών του Covid-19, ανάγκης υποστήριξης της αναπνοής τους, εμφάνισης θρόμβωσης, διασωλήνωσης και εισαγωγής τους σε ΜΕΘ. Από την άλλη, η πιθανότητα μακρόχρονων συμπτωμάτων Covid-19 φάνηκε να είναι παρόμοια σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Επίσης, στους εμβολιασμένους ασθενείς άνω των 60 ετών με κατοπινή Covid-19 τα εμβόλια φάνηκε να προστατεύουν πολύ λιγότερο έναντι των σοβαρών επιπλοκών σε σχέση με τους νεότερους, κάτι που δικαιολογεί την ανάγκη χορήγησης τρίτης αναμνηστικής δόσης στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This