Μετάλλαξη Όμικρον: Οβιδιακή αλλαγή στη Νότιο Αφρική, θα γίνει το ίδιο στην Ελλάδα;

Οι τεράστιες διαφορές στην πληθυσμιακή σύνθεση και η απότομη πτώση στην Νότια Αφρική

Must Read

Η Νότια Αφρική ?? έχει ξεπεράσει την κορύφωση στο «ξέσπασμα» της Παραλλαγής Όμικρον, καταγράφοντας λίγους πρόσθετους θανάτους, προσφέροντας ελπίδα.

Τα στοιχεία όμως δεν μπορούν να υιοθετηθούν αυτούσια για την Ελλάδα, διότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην σύνθεση του πληθυσμού και κυρίως στην ηλικιακή διαστρωμάτωση.

“Η ταχύτητα με την οποία το κύμα της Όμικρον κορυφώθηκε και στη συνέχεια μειώθηκε πάντως, ήταν εκπληκτική. Κορύφωση σε 4 εβδομάδες & απότομη πτώση σε 2 

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δήλωσε την Πέμπτη ότι, τα στοιχεία από τις υπηρεσίες υγείας, υποδηλώνουν ότι η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση της Όμικρον  χωρίς σημαντική αύξηση στους θανάτους, προσφέροντας ελπίδα σε άλλες χώρες που παλεύουν με την μετάλλαξη.

«Η ταχύτητα με την οποία το τέταρτο κύμα που οδηγείται από την Όμικρον ανέβηκε, κορυφώθηκε και στη συνέχεια μειώθηκε ήταν συγκλονιστική», δήλωσε ο Fareed Abdullah του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής. «Αιχμή σε τέσσερις εβδομάδες και απότομη πτώση σε άλλες δύο. Αυτό το κύμα Όμικρον τελείωσε στην περιοχή Tshwane.

Ήταν μια ξαφνική πλημμύρα περισσότερο από ένα κύμα». Η αύξηση των θανάτων κατά την περίοδο αυτή ήταν μικρή και την τελευταία εβδομάδα, είπαν οι αξιωματούχοι, «οριακή». Μερικοί επιστήμονες έσπευσαν να προβλέψουν το ίδιο μοτίβο αλλού.

«Θα βρεθούμε σε έναν σκληρό Ιανουάριο, καθώς τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και να κορυφώνονται και στη συνέχεια να πέφτουν γρήγορα», δήλωσε ο Ali Mokdad, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που είναι πρώην επιστήμονας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Αν και τα κρούσματα θα εξακολουθούν να κατακλύζουν τα νοσοκομεία, είπε, αναμένει ότι το ποσοστό των νοσηλευόμενων θα είναι χαμηλότερο από ότι στα προηγούμενα κύματα.

Η Όμικρον, που φέρει δεκάδες ανησυχητικές μεταλλάξεις, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική στα τέλη Νοεμβρίου. Έγινε γρήγορα κυρίαρχη στη Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να εκτοξεύεται με κορύφωση πανδημίας με μέσο όρο περισσότερα από 23.000 κρούσματα την ημέρα μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Our World in Data του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης.

Υ.Γ

Δείτε την εξέλιξη της Όμικρον στη χώρα μας

Εβδομαδιαία κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους

Ημερήσια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους

Από τα πιο πάνω φαίνεται ότι από 21 Δεκ. άρχισε σταδιακά η αύξηση των κρουσμάτων…δηλαδή εδώ και 10 ημέρες (1,5 εβδομάδα)

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και τα δεδομένα της Ν. Αφρικής όπου η κορύφωση κρουσμάτων της Όμικρον έγινε σε 4 εβδομάδες…είναι πιθανό, κατά την άποψή μας, να δούμε κορύφωση των κρουσμάτων στις 15 με 20 Ιαν. 2022

Πληροφορίες:

exomatiakaivlepo

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This