Νέες οδηγίες για το σύνδρομο μακράς Covid

Must Read

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία προχώρησε σε αναθεώρηση των οδηγιών για το σύνδρομο Long Post Covid, με στόχο να βοηθήσει τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων στη διάγνωση αλλά και τη διαχείριση του συνδρόμου.

Σύμφωνα με αυτές, ο όρος long Covid περιλαμβάνει τη συνεχιζόμενη συμπωματική Covid-19 και το μετά Covid-19 σύνδρομο. Οι ασθενείς με εμμένοντα συμπτώματα έπειτα από τρεις μήνες θα πρέπει σαφώς να ξεκινούν τον διαγνωστικό έλεγχο από το αναπνευστικό σύστημα για την περίπτωση της επαγόμενης από Covid-19 διάμεσης πνευμονοπάθειας.

Στην περίπτωση που ο έλεγχος του αναπνευστικού δεν καταλήξει στην επαρκή αιτιολόγηση της συμπτωματολογίας, ο έλεγχος θα πρέπει να συνεχιστεί στο καρδιαγγειακό και σε άλλες οντότητες. Ο δρ Στυλιανός Βιττωράκης, πνευμονολόγος – φυματιολόγος, υπεύθυνος Ομάδας Εργασίας ΠΦΥ της ΕΠΕ, εξηγεί ότι με τον «όρο παρατεταμένο σύνδρομο Covid-19» περιγράφονται τα μακροχρόνια συμπτώματα που εμφανίζουν ασθενείς που νόσησαν με Covid-19, τα οποία εμμένουν για μήνες μετά την αρχική λοίμωξη ή εμφανίζονται μετά την αρχική ανάρρωση από τη νόσο.

«Εκτιμάται ότι περίπου δύο στους 10 ασθενείς που νόσησαν με Covid-19 παρουσιάζουν παρατεταμένο σύνδρομο Covid-19. Με την έγκαιρη αναγνώριση του συνδρόμου αυτού και την κατάλληλη αντιμετώπιση μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ασθενών μας και να μετριάσουμε τις επιπλοκές της νόσησης από Covid-19».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This