Περίπου 1 δισ. θαμώνες μπαρ και κλαμπ κινδυνεύουν με απώλεια ακοής

Λόγω έκθεσης σε δυνατή μουσική

Must Read

Ωτασπίδες και ήσυχα δωμάτια θα πρέπει να προσφέρουν στους θαμώνες τους τα μπαρ και τα κλαμπ, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτές, περίπου 1 δισ. άνθρωποι ηλικίας 12-35 ετών κινδυνεύουν με απώλεια ακοής εξαιτίας «παρατεταμένης και υπερβολικής έκθεσης σε δυνατή μουσική». Για τον λόγο αυτόν τα νυχτερινά μαγαζιά πρέπει να ενθαρρύνουν την ασφαλή ακρόαση, προσφέροντας «ατομική προστασία ακοής» και δημιουργώντας «χώρους ησυχίας», στους οποίους να μπορούν οι κλάμπερ να ξεκουράζουν τα αυτιά τους.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΠΟΥ, το μέγιστο επίπεδο έντασης της μουσικής δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100 ντεσιμπέλ, τονίζοντας ότι αυτά θα πρέπει να καταγράφονται και να παρακολουθούνται μέσω ειδικού εξοπλισμού. «Εκατομμύρια έφηβοι και νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν με απώλεια ακοής εξαιτίας μη ασφαλούς χρήσης ηχητικών συσκευών και έκθεσης σε βλαβερά επίπεδα έντασης μουσικής σε μέρη όπως κλαμπ, μπαρ, συναυλίες και αθλητικά events. Ο κίνδυνος εντείνεται καθώς οι περισσότερες συσκευές audio, τα καταστήματα και οι αθλητικοί χώροι δεν παρέχουν ασφαλείς επιλογές ακρόασης και συμβάλλουν στον κίνδυνο απώλειας ακοής» ανέφερε ο δρ Μπέντε Μίκελσεν, διευθυντής του Τμήματος Μη Μεταδιδόμενων Ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προσθέτοντας ότι νέος στόχος του οργανισμού είναι να προστατεύσει τους νέους ανθρώπους που απολαμβάνουν τις ψυχαγωγικές τους δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία «Make Listening Safe» στοχεύει στη βελτίωση των πρακτικών ακρόασης, καθώς, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η έκθεση σε υψηλής έντασης ήχους μπορεί να προκαλέσει προσωρινή απώλεια ακοής ή εμβοές, όμως η παρατεταμένη ή επαναλαμβανόμενη έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες βλάβες ακοής και εν συνεχεία σε μη αναστρέψιμη απώλεια ακοής. «Πρέπει να συνεργαστούμε για να προαγάγουμε τις ασφαλείς πρακτικές ακρόασης, ειδικά από τους νέους» πρόσθεσε ο δρ Ρεν Μίνγκουι, αναπληρωτής διευθυντής του ΠΟΥ, τονίζοντας ότι κυβερνήσεις και ιδιωτικός τομέας πρέπει να εργαστούν από κοινού για το καλό των νέων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This