«Καμπανάκι» για πιθανή ανάπτυξη υπερμεταδοτικού στελέχους του Covid

Must Read

Την επανεμφάνισή του έκανε χθες ο άλλοτε επικεφαλής των λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού, για την άρση των μέτρων, αλλά και για το μέλλον της πανδημίας και έριξε τη «βόμβα» ότι δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί ένα νέο υπερμεταδοτικό στέλεχος, καθώς ο ιός θα προσπαθεί να διαφεύγει της ανοσίας μας, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να είναι λιγότερο λοιμογόνο!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε «ανόητη» την επιθυμία για άρση του μέτρου της μάσκας, ειδικά γι’ αυτούς που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο. Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η μάσκα πρέπει να παραμείνει στα νοσοκομεία, στα φαρμακεία και στα ιατρεία. Με τον υπολογισμό ότι το 5% του πληθυσμού που έχει μολυνθεί από τον ιό έχει «ξανακολλήσει», ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως στην Ευρώπη θεωρείται ότι έχει υποστεί επαναλοίμωξη το 30% του ήδη μολυσμένου πληθυσμού.

Μάλιστα εκτίμησε ότι το 60% έως 70% του πληθυσμού έχει περάσει λοίμωξη που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί, σε έναν κύκλο επαφών που δεν ελέγχθηκαν. Αυτό θα βοηθήσει την «υβριδική ανοσία» για την επάνοδο στην κανονικότητα, όμως αναπόφευκτα θα επηρεάσει ανεμβολίαστους και ευπαθείς, γεγονός που επισημαίνεται και σε πρόσφατη μελέτη από το NEJM.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This