Βάλτε τέλος σε καούρες και γαστρίτιδες!

Υγιεινές σπιτικές θεραπείες για την καταπολέμηση τους

Must Read

Το στομάχι παίζει σημαντικό ρόλο στις πεπτικές διεργασίες, καθώς επεξεργάζεται όλα όσα καταναλώνουμε, έτσι ώστε αργότερα το έντερο να μπορέσει να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά και να αποβάλει τις άχρηστες ουσίες.

Επειδή, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα όργανα, όσον αφορά στη διατήρηση της συνολικής υγείας του σώματός μας, συχνά εκτίθεται σε διάφορες ασθένειες.

Η καούρα και η γαστρίτιδα, οι οποίες προκαλούν αίσθηση καψίματος στο πάνω μέρος της κοιλιάς και συνήθως συνοδεύονται από φλεγμονή, πόνο και ενόχληση, είναι οι δυο πιο διαδεδομένες παθήσεις που σχετίζονται με το στομάχι μας.

Πολλοί και διαφορετικοί οι παράγοντες στους οποίους μπορεί αυτά να οφείλονται, με τους πιο συνηθισμένους να συνδέονται με το άγχος, την υπερβολικά συχνή κατανάλωση ορισμένων τροφών ή, απλώς, με τρόφιμα που έχουν την τάση να ερεθίζουν το στομάχι.

Ποικιλία από σπιτικές θεραπείες

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια ευρεία ποικιλία σπιτικών θεραπειών, οι οποίες, σε αντίθεση με τα φάρμακα, καταπραΰνουν τα συμπτώματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Και το σημαντικότερο, χωρίς να προκαλούν παρενέργειες.

 Μηλόξυδο
Το βιολογικό μηλόξυδο είναι ένα αλκαλικό προϊόν που εξισορροπεί την παραγωγή οξέων από το στομάχι μας, ώστε να επιταχυνθεί η ανάρρωσή μας από τη γαστρίτιδα και να θεραπευτούν τα έλκη. Οι όξινες ουσίες του ρυθμίζουν το pH του στομάχου και μειώνουν την ενοχλητική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που μπορεί να προκύψει μετά το φαγητό.

Υλικά
• 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο (10 ml)
• 1 φλιτζάνι νερό (200 ml)
Τι πρέπει να κάνετε;
Διαλύστε το μηλόξυδο στο νερό και πιείτε το με τα πρώτα σημάδια γαστρίτιδας.
Μην καταναλώνετε πάνω από τρία φλιτζάνια την ημέρα.

 Βιολογική αλόη με μέλι
Η αλόη (aloe vera) είναι ένα φυσικό αντιόξινο φάρμακο. Χάρη στη σύνθεσή της μπορεί να καταπραΰνει την ενόχληση στο στομάχι και να καταπολεμήσει τη διάρροια και άλλα συμπτώματα γαστρεντερικών ασθενειών, όπως η ελκώδης κολίτιδα και η γαστρίτιδα. Το διάφανο τζελ που περιέχει στα φύλλα της συμβάλλει στην ενίσχυση των υγιών εντερικών κινήσεων και υποστηρίζει τη διεργασία της πέψης. Για να μειώσετε τον ερεθισμό του στομαχιού και την καούρα, προσθέσετε λίγο μέλι στο μείγμα.

Υλικά
• 2 κουταλιές της σούπας aloe vera (30 γρ.)
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γρ.)
• 1/2 φλιτζάνι νερό
Τι πρέπει να κάνετε;
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα για μερικά λεπτά.
Μόλις δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, σερβίρετέ το και καταναλώστε το αμέσως.
Μην το καταναλώνετε πάνω από δύο φορές την ημέρα, επειδή μπορεί να προκαλέσει ήπια υπακτική δράση (κένωση του εντέρου).

 Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα, που θεωρείται η πεμπτουσία των φυσικών αλκαλικών συστατικών, είναι μια οργανική ουσία που καταπραΰνει τα συμπτώματα της γαστρίτιδας και άλλα πεπτικά προβλήματα. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση της, στην περίπτωση που έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή ακολουθείτε διατροφή χαμηλή σε νάτριο.

Υλικά
• 1 κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα (5 γρ.)
• 1 φλιτζάνι νερό (200 ml)
Τι πρέπει να κάνετε;
Αναμείξτε τη μαγειρική σόδα με το νερό και πιείτε το μείγμα πριν αρχίσει να αφρίζει.
Το καταναλώνετε το πολύ δύο φορές την ημέρα.

 Νερό ρυζιού
Το νερό ρυζιού είναι ένα φυσικό τονωτικό, που μειώνει την υπερβολική οξύτητα στο στομάχι και βοηθάει στην ανάρρωση από τα έλκη και τις βλάβες. Σε πολλούς πολιτισμούς χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της διάρροιας, ωστόσο είναι χρήσιμο και για την αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, των αερίων και του πόνου στην κοιλιά.

Υλικά
• 1/2 φλιτζάνι ρύζι (100 γρ.)
• 1 λίτρο νερό
Τι πρέπει να κάνετε;
Βράστε το νερό με το ρύζι, αφήστε το να κρυώσει και στραγγίστε το υγρό με ένα πανί. Πίνετε το υγρό μία ή δύο φορές τη μέρα με τα πρώτα σημάδια ενόχλησης.

 Νερό λιναρόσπορου
Τα λιπαρά οξέα και το φυσικό τζελ του λιναρόσπορου παρέχουν μεγάλη υποστήριξη στην αντιμετώπιση των πεπτικών προβλημάτων.

Υλικά
• 1 κουταλιά της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος (10 γρ.)
• 1 φλιτζάνι νερό (200 ml)
Τι πρέπει να κάνετε;
Βάλτε τον λιναρόσπορο στο νερό και αφήστε το στην άκρη για 12 ώρες.
Στραγγίστε το ζελατινώδες υγρό και καταναλώστε το με άδειο στομάχι.

 Χαμομήλι
Το αφέψημα χαμομηλιού είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για την ανακούφιση από τη φλεγμονή του στομαχιού και άλλα συμπτώματα της γαστρίτιδας.

Υλικά
• 1 κουταλιά της σούπας άνθη χαμομηλιού (10 γρ.)
• 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
Τι πρέπει να κάνετε;
Βράστε το νερό και προσθέστε τα άνθη του χαμομηλιού.
Αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά και μετά πιείτε το.
Μπορείτε να το καταναλώνετε έπειτα από κάθε κύριο γεύμα.

Επιλέξτε οποιαδήποτε από τις παραπάνω θεραπείες και θα διαπιστώσετε ότι όλες τους είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στον έλεγχο των συμπτωμάτων της καούρας και της γαστρίτιδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This