Κορωνοϊός: Ραγδαία άνοδος 120% στο ιικό φορτίο – Αύξηση εισαγωγών και νεκρών – Σιγή ιχθύος από την Κυβέρνηση

Σιγή ιχθύος η Κυβέρνηση για λήψη μέτρων και στελέχωση του ΕΣΥ

Must Read

Το ιικό φορτίο αυξάνεται στα λύματα των πόλεων, τα κρούσματα κορωνοϊού διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, ενώ υπάρχει αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων. Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με τα μέτρα προστασίας αλλά και για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Οι ειδικοί από την πλευρά τους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για κορύφωση του έκτου κύματος στις 16 – 17 Ιουλίου. 

Αύξηση στις ΜΕΘ και στους θανάτους κατά 85%

Εδώ και οκτώ ημέρες οι ασθενείς στις ΜΕΘ δεν έπεσαν κάτω από τους 90 ενώ αντίθετα σημειώθηκε και μικρή αύξηση κατά 4 ασθενείς, στον κινούμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο των διασωληνωμένων. Επιδείνωση υπήρξε και στον αριθμό των νεκρών, που μέσα σε δύο εβδομάδες αυξήθηκε πάνω από 85%. Οι θάνατοι των  ηλικιωμένων άνω των 65 ετών κατά το ίδιο διάστημα, αυξήθηκε από 87% σε 92%.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τα 24.000 το επόμενο διάστημα.

«Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά, γύρω στις αρχές Αυγούστου». 

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση, η οποία εκτιμάται στα μέσα του Αυγούστου, θα ήταν καλό να ληφθούν ορισμένα μέτρα όπως η επιβολή υποχρεωτικού τεστ και μάσκας για τους εργαζόμενους.




Αύξηση 120% στο ιικό φορτίο

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησε σε μια πρόβλεψη για το μέλλον τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «έτσι θα μάθουμε να ζούμε».

«Η αύξηση του ιικού φορτίου μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνά το 120%, σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, νησιά, Αττική, Χανιά και Ρέθυμνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σήμερα θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.




Πίεση στο ΕΣΥ από το νέο κύμα

Την ίδια ώρα για σημάδια πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη ότι χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζει ζωές», ανέφερε.




Τζανάκης: Ηλικιωμένοι που δεν τους έπιασε καλά το εμβόλιο πεθαίνουν χωρίς να μπουν σε ΜΕΘ

Μιλώντας στο iatropedia.gr, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τόνισε πως τα μεταλλαγμένα στελέχη χτυπούν υπερήλικες που δεν έκαναν καλή ανοσία από τα εμβόλια και ανθρώπους με συνοδά νοσήματα. Όπως είπε ο καθηγητής αυτοί χωρίς να εκδηλώνουν σοβαρή πνευμονική νόσο που να χρειάζεται ΜΕΘ, καταλήγουν δυστυχώς στον θάνατο. 

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 19χρονη πέθανε στο Σισμανόγλειο – Επιμένουν στη μη λήψη μέτρων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This