Έρχεται ο Κένταυρος

Ακόμα μία παραλλαγή του κορονοϊού, που είναι πιο μεταδοτική από την Ομικρον, αναμένεται εντός Αυγούστου και θα κυριαρχήσει έως τον Σεπτέμβριο

Must Read

Για ακόμα μία παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία φέρει το όνομα Κένταυρος και αναμένεται να είναι πιο μεταδοτική, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Μέχρι στιγμής κρούσματα της μετάλλαξης, η οποία είναι γνωστή και με την κωδική ονομασία ΒΑ.2.75, έχουν καταγραφεί στην Ινδία, στη Νότια Αφρική, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και, όσον αφορά την Ευρώπη, στη Γερμανία, στην Ιταλία και τη Βρετανία.

«Σύμφωνα με όλα τα μοντέλα και τις μετρήσεις, αναμένεται να έρθει εντός του Αυγούστου και να κυριαρχήσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Η μολυσματικότητά της είναι 18,5% μεγαλύτερη από την Ομικρον 4 και 5, πράγμα που σημαίνει ότι κολλάει πιο γρήγορα, καθώς υπάρχει διαφυγή ανοσίας» προειδοποίησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Δημοσθένης Σαρηγιάννης στο cnngreece.gr.

Οι επιστήμονες ανησυχούν καθώς δεν γνωρίζουν ακόμη πολλά στοιχεία γι’ʼ αυτή τη μετάλλαξη, αφού ακόμη μελετάται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) έθεσε τη νέα υποπαραλλαγή υπό παρακολούθηση, όπως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι την παρακολουθεί στενά και αναμένει περισσότερα στοιχεία για την εκτίμηση της σοβαρότητάς της. Αυτά, πάντως, που γνωρίζουν μέχρι στιγμής είναι ότι προέρχεται από την παραλλαγή Ομικρον 2 και ότι προσβάλλει σοβαρά και τους νεότερους.

«Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, που σημαίνει ότι δεν ξέρουμε εάν τα συμπτώματα θα είναι ελαφρότερα από αυτά της Ομικρον. Το επόμενο διάστημα θα δούμε εάν ο Κένταυρος επικρατήσει έναντι της Ομικρον» εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.

Με το θερινό κύμα του κορωνοϊού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και με τις εκτιμήσεις για ένα επικείμενο νέο κύμα το φθινόπωρο και για νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού να είναι έντονες, οι δύο καθηγητές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να κάνουν την τέταρτη δόση ή ακόμα και τη δεύτερη όσοι δεν την έχουν κάνει ακόμη, ώστε να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερη ανοσία έως ότου να έρθουν τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια γύρω στον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This