«Καταφύγιο» στα νησιά και στην περιφέρεια έχει βρει ο κορωνοϊός!

Must Read

Στα νησιά και στην περιφέρεια έχε βρει «καταφύγιο» ο κορωνοϊός αυτή τη χρονική περίοδο, καθώς εκεί έχει μεταφερθεί αρκετός κόσμος από τις πόλεις, αλλά και τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας από το εξωτερικό.

«Οι αναλύσεις του δικτύου επιδημιολογίας λυμάτων έχουν δείξει όλο αυτό το διάστημα ότι έχουμε μια σταθεροποίηση ή μικρή ύφεση στα αστικά κέντρα. Ωστόσο, η πανδημία έχει μεταφερθεί στην επαρχία και στα νησιά» ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Νίκος Θωμαΐδης σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ που ανακοινώθηκε την Τρίτη, ανάμεσα στις περιοχές που παρουσιάζουν έκρηξη κρουσμάτων είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Χαλκιδική, η Θάσος, η Εύβοια, αλλά και η Φθιώτιδα, η Πιερία, η Πέλλα, η Μαγνησία, η Μεσσηνία, η Λάρισα, η Κοζάνη, η Κόρινθος, η Καβάλα, τα Ιωάννινα και η Ημαθία.

Μάλιστα, ο καθηγητής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως «έχουμε ακόμη κάποιον δρόμο να διανύσουμε. Μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει μεγάλη διάδοση. Aυτό συνέβη και στην Ομικρον». Σύμφωνα με τον ειδικό, ο ιός αναμένεται να μας ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο, καθώς από τον Οκτώβριο θα εμφανιστεί νέο «κύμα», διότι θα ανοίξουν τα σχολεία και θα αυξηθεί η κινητικότητα. «Το καλό σενάριο είναι να παραμείνει η Ομικρον 5 στην κυκλοφορία, ενώ το κακό σενάριο είναι να εμφανιστεί μια νέα παραλλαγή και να έχουμε νέο κύμα μολύνσεων. Αυτό δεν είναι ένα απίθανο σενάριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης.

O ειδικός μίλησε και για εμβόλια που κυκλοφορούν, τονίζοντας ότι «οι υπάρχουσες λύσεις μάς καλύπτουν από το να μη νοσήσουμε βαριά». Οσο για τα νέα, επικαιροποιημένα εμβόλια που θα έρθουν μέσα στη χρονιά, είπε πως με αυτά «τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

«Αναζωπύρωση» της πανδημίας βλέπει και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κυρίως προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, εξαιτίας της νέας παραλλαγής του ιού με την ονομασία «Κένταυρος», η οποία είναι πιο μεταδοτική από την Ομικρον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This