Ακόμα μια δωρεά ανθρωπιάς από το «Σταύρος Νιάρχος»: Αναβαθμίζει 143 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Must Read

Ο εκσυγχρονισμός του στόλου του ΕΚΑΒ παίρνει σάρκα και οστά! Έπειτα απ’ τη δωρεά του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» και την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης από το ΕΚΑΒ, δρομολογήθηκε η δωρεάν συντήρηση και επισκευή 143 ασθενοφόρων!

Η σύμβαση αποτελεί το δεύτερο σκέλος της βασικής δωρεάς και προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή για 8 χρόνια, μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης, 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το 2017.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης, Κικίλιας, δήλωσε ότι «επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας».

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, ήταν μία σύμβαση, η οποία διέτρεχε τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί, καθώς -αν και προβλεπόταν στη βασική δωρεά- δεν είχε ενεργοποιηθεί επί δύο ολόκληρα χρόνια και έγινε πράξη «χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας». «Τίθενται, πλέον, οι βάσεις της απαιτούμενης βελτίωσης, αλλά και της στοχευμένης ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This