Επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα – «Φοβόμαστε ότι τις γιορτές θα ζήσουμε μια κόλαση»

«Βόμβα» από Τζανάκη

Must Read

Ο Νίκος Τζανάκης πυροδότησε χθες βόμβα μεγατόνων, δηλώνοντας σε δραματικό τόνο πως μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αρρωστήσουν 1.500.000 πολίτες. Η προειδοποίηση του καθηγητή Πνευμονολογίας της Κρήτης ισοδυναμεί με μια νέα άμεση υγειονομική απειλή, καθώς τα νοσοκομεία συνεχίζουν να βρίσκονται σε «μαύρο χάλι», ενώ τα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι ήδη υπό αποπνικτική πίεση.

«Αυτή τη στιγμή εκδηλώνονται περίπου 50.000 γριπώδεις συνδρομές ανά ημέρα στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης, συμπληρώνοντας ότι «αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, σε έναν μήνα θα έχει αρρωστήσει 1.500.000 κόσμος, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και των παιδιών και των μικρών παιδιών».

Ακόμα μια φορά το μεγάλο πρόβλημα ή η αχίλλειος πτέρνα στην αντιμετώπιση αυτής της νέας τριπλής υγειονομικής απειλής είναι τα δημόσια νοσοκομεία, και δη τα παιδιατρικά, τα οποία εδώ και καιρό έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό.

Για απελπιστική κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας έκανε χθες λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη στα εφημερεύοντα παιδιατρικά νοσοκομεία κοντεύει να κατεβάσει ρολά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μιχάλη Γιαννάκου, τις νύχτες, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες τα παιδάκια ταλαιπωρούνται έως και οκτώ ώρες στην αναμονή για να εξεταστούν, ενώ την ίδια στιγμή το λιγοστό προσωπικό τρέχει και δεν φτάνει.

«Στις αργίες των εορτών που έχουμε μπροστά μας θα γίνει κόλαση αν δεν ληφθούν μέτρα. Η πρωτοβάθμια θα είναι με κατεβασμένα ρολά εκείνες τις ημέρες, θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των παιδιών, άρα και μεγαλύτερη μετάδοση λοιμώξεων» προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και καλεί τον υπουργό Υγείας να ενισχύσει τα παιδιατρικά νοσοκομεία με προσωπικό.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως χθες οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» προχώρησαν σε μια ακόμα κινητοποίηση ζητώντας την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών. «Φοβόμαστε ότι τις γιορτές θα ζήσουμε μια κόλαση» είπε στη «δημοκρατία» γιατρός του νοσοκομείου, περιγράφοντας με μελανά γράμματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν φτάνουμε. Δεν θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τη δεδομένη αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά με τις υπάρχουσες δυνατότητες που έχουμε» είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας την ανησυχία της για τις γιορτινές ημέρες, όταν και οι επαφές μεταξύ των μικρών παιδιών και των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων θα είναι αυξημένες. Για αυτόν τον λόγο οι επιστήμονες επιμένουν στην ανάγκη εμβολιασμού αλλά και της χρήσης μάσκας την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This