«Eπιδημία» καρκίνου μάς έχει κληροδοτήσει η Covid-19

Tα προγράμματα που αφορούν τον καρκίνο θα στηριχθούν περαιτέρω με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

Must Read

Εδώ και πολλούς μήνες, διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά προειδοποιούν πως η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε ανεπανόρθωτα πλήγματα στη μάχη της ανθρωπότητας απέναντι στον καρκίνο.

Οπως ανέφερε το περιοδικό «Lancet», η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μια παγκόσμια «επιδημία» καρκίνου, καθώς επί δύο ολόκληρα χρόνια προληπτικές εξετάσεις, θεραπείες αλλά και έρευνες πήγαν πίσω!

Τις συνέπειες της πανδημίας στη μάχη κατά του καρκίνου επιβεβαιώνουν και Ελληνες ειδικοί. Σε εκδήλωση που έγινε χθες στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, με πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ και με τη συνεργασία του γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ολύμπιος Παπαδημητρίου μίλησε για εκατομμύρια χαμένες διαγνώσεις καρκίνου σε όλη τη γηραιά ήπειρο. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Θάνος Πλεύρης εξήγγειλε πως τα προγράμματα που αφορούν τον καρκίνο θα στηριχθούν περαιτέρω με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Eυρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου

Σε αντίστοιχες όμως πρωτοβουλίες προχωρά και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις άξονες: πρόληψη, έγκαιρη ανίχνευση, διάγνωση και θεραπεία.

Τους βασικούς άξονες της συζήτησης αποτέλεσαν η δημιουργία ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον καρκίνο, η σημασία των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, η αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας και η ισότιμη πρόσβαση σε αυτήν, καθώς και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This