Ντροπή! Στο νοσοκομείο Σαντορίνης πληρώνουν «χρυσάφι» την αξονική, σε Καβάλα και Δρομοκαΐτειο ψάχνουν με το… κιάλι νοσηλευτές!

Must Read

Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, αναφέρουν μέσω ανακοίνωσής τους οι εργαζόμενοι του, καταγγέλοντας τις σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το σωματείο, οι ελλείψεις σε νοσηλευτές ξεπερνούν σε ποσοστό το 40%, δηλαδή 150 λιγότεροι των οργανικών θέσεων, με τα πραγματικά ποσοστά να είναι μεγαλύτερα καθώς υπολογίζονται βάσει του οργανογράμματος του 2012 το οποίο δεν υλοποιείται στην πράξη.

«Χρυσές» εξετάσεις στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Τις πανάκριβες χρεώσεις στις εξετάσεις του Νοσοκομείου Σαντορίνης παρουσιάζει η ΠΟΕΔΗΝ μέσω ανακοίνωσής της. Συγκεκριμένα, αξονική  ασθενούς  χρεώνεται 200 ευρώ, ενώ με το κρατικό τιμολόγιο στοιχίζει 74 ευρώ και η συρραφή τραύματος χρεώνεται σε τιμή χειρουργικής επέμβασης και αιματολογικές εξετάσεις χρεώνονται 30 ευρώ αντί 3 ευρώ. Οι παραπάνω χρεώσεις αφορούν τουρίστες και όσους δεν δικαιούνται περίθαλψη.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει το νοσοκομείο, που αποτελεί μονάδα της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας Α.Ε.Μ.Υ., ν’ αλλάξει νομική μορφή και να γίνει Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Οι παρακάτω αποδείξεις αποδεικνύουν του λόγου το αληθές μια και ο συγκεκριμένος ασθενής πλήρωσε 2.360 ευρώ!

Σε άθλια κατάσταση και το Δρομοκαΐτειο

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα τρία εναπομείναντα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (Δαφνί, Δρομοκαΐτειο και ΨΝΑ Θεσσαλονίκης) τα οποία ταλανίζονται τόσο από την τραγική έλλειψη προσωπικού όσο και από τις αθρόες εισαγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων γίνονται με  εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό (10.000 κατ’ έτος εκ ων οποίων 7.000 είναι για εγκλεισμό).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το Δρομοκαΐτειο είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του Συστήματος Δημόσιας Ψυχικής Υγείας, όμως μόνο ως τέτοιος δεν λειτουργεί… Οι ψυχιατρικοί τομείς των Γενικών Νοσοκομείων είναι γεμάτοι ράντζα, εφόσον η πληρότητα είναι διπλάσια των κρεβατιών που διαθέτουν.

Το νοσοκομείο, όπως αναφέρει το Σωματείο των Εργαζομένων, προσπαθεί να σταθεί στα «πόδια του» με 400 εναπομείναντες υπαλλήλους στις 1.450 οργανικές θέσεις, ενώ εκτός από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, υπάρχουν ασυντήρητα κτίρια και γίνεται εισαγωγή παθολογικών περιστατικών χωρίς να υπάρχει η υποδομή γι’ αυτό.

Αδιανόητο είναι το γεγονός πως υπάρχει ένας νοσηλευτής για 40 ασθενείς, που εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία, ενώ σε κάθε βάρδια υπηρετούν ένας ή δύο νοσηλευτές σε τμήματα οξέων περιστατικών με 30-35 ασθενείς διεγερτικούς ή σε χρόνια τμήματα στα οποία οι περισσότεροι ασθενείς είναι κατάκοιτοι.

Σημειωτέον ότι στο νοσοκομείο φιλοξενείται και αυτιστικό παιδί, το οποίο επί 9 μήνες είναι συνεχώς καθηλωμένο στο κρεβάτι του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση στελέχωση και χρηματοδότηση του νοσοκομείου, που είναι υπό κατάρρευση, ώστε να ανατραπεί η εξαθλίωση που βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι ασθενείς.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως οι τοίχοι και τα ταβάνια είναι ετοιμόρροπα, ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν διαθέτει σεντόνια και οι κοριοί… θερίζουν.

δρομοκαϊτειο

δρομοκαίτειο

Δρομοκαΐτειο

δρομοκαϊτειο

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, στο ψυχιατρικό νοσοκομείο νοσηλεύονται και ασθενείς που έχουν διαπράξει κακουργήματα αλλά τους έχει αποδοθεί το ακαταλόγιστο (άρθρο 69 Π.Κ.)! Ως εκ τούτου, οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τους τραυματισμούς υπαλλήλων και ασθενών ως συνηθισμένα φαινόμενα.

Το νοσοκομείο εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα και εισάγει 80 ασθενείς κατά μέσο όρο. Κατ’ έτος με βάση τους υπολογισμούς εισάγονται 3.000 ασθενείς, ενώ πριν από την κρίση οι εισαγωγές ήταν 1.000.

«Δεν υπάρχουν κρεβάτια με ερεισίνωτο. Πέφτουν οι σοβάδες, δεν υπάρχει κεντρική παροχή οξυγόνου κ.λπ. Νοσηλεύεται, σύμφωνα με εισαγγελική εντολή, ασθενής κατάκοιτος που πάσχει από AIDS και εμφανίζει λοιμώξεις. Με βάση την ιατρική γνωμάτευση έπρεπε να νοσηλεύεται σε γενικό νοσοκομείο, και μάλιστα σε ειδικό τμήμα λοιμώξεων. Νοσηλεύονται ασθενείς με ενεργή φυματίωση, με αναπνευστικά προβλήματα που λαμβάνουν συνεχώς οξυγόνο και άλλα σοβαρά παθολογικά περιστατικά. Και όμως, το νοσοκομείο δεν έχει παθολογική και εργαστηριακή κάλυψη. Διαθέτει μόνο έναν παθολόγο και τα εργαστήρια δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο λόγω έλλειψης προσωπικού» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

«Εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από τα hotspots, όπως και πολλοί άστεγοι, οι οποίοι λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες, ψώρα, κοριούς κ.λπ. Πάλι τώρα ένα νοσηλευτικό τμήμα οξέων περιστατικών είναι γεμάτο κοριούς. Σωστή απολύμανση δεν γίνεται λόγω έλλειψης χρημάτων. Αυτιστικό παιδί 9 μήνες βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο μόνιμα καθηλωμένο στο κρεβάτι του» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις.

Συνεχίζεται η παραβατικότητα στο ΑΧΕΠΑ

Στο μεταξύ, εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες εξακολουθούν να ζουν εικόνες ντροπής στο ΑΧΕΠΑ, όπου συνεχίζονται τα περιστατικά παραβατικότητας στους χώρους του νοσοκομείου, ως συνέπεια της έλλειψης προσωπικού φύλαξης και της συγκέντρωσης πλήθους παραβατικών στοιχείων, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εργαζόμενοι μιλούν για κλοπές, σεξουαλική παρενόχληση, διακίνηση και χρήση παράνομων ουσιών, αλλά και χειροδικίες!

Μόλις χθες, σημειώθηκε άλλη μια ολική κλοπή αυτοκινήτου, συνοδού ασθενή, μια εβδομάδα μετά την προηγούμενη. Η κλοπή αυτή έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο κλοπών και διαρρήξεων ιδιωτικής αλλά και δημόσιας περιουσίας.
Επίσης, χθες το βράδυ επιτέθηκαν σε Τραπεζοκόμο και Νοσηλεύτρια με βίαιο τρόπο και τις παρενόχλησαν σεξουαλικά.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This