Ιατρικό επίτευγμα: Η πρώτη ολική μεταμόσχευση οφθαλμού είναι γεγονός!

Το βασικότερο πρόβλημα στην επέμβαση ήταν η αποκατάσταση του οπτικού νεύρου

Must Read

Μεγάλη επιτυχία χαρακτηρίζεται η πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση στην Νέα Υόρκη, κατά την οποία μεταμοσχεύθηκε για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά ολόκληρος οφθαλμικός βολβός σε ασθενή. Έξι μήνες μετά, το μάτι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει αποκατασταθεί η ροή του αίματος μέχρι τον αμφιβληστροειδή.

Το βασικότερο πρόβλημα στην επέμβαση ήταν η αποκατάσταση του οπτικού νεύρου που μεταφέρει τις πληροφορίες στον εγκέφαλο και η ανάκτηση της όρασης, που δεν έχει προς ώρας αποκατασταθεί.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα προόδου και ανοίξαμε τον δρόμο για το επόμενο κεφάλαιο, για την αποκατάσταση της όρασης» ανέφερε ο Δρ Εντουάρντο Ροντρίγκες, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας.

Η επέμβαση διήρκησε 21 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μερικής μεταμόσχευσης προσώπου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο NYU Langone Health της Νέας Υόρκης. Εκτός από το αριστερό μάτι και την κόχη του, οι χειρουργοί μεταμόσχευσαν στον ασθενή την μύτη, τα χείλη και άλλους ιστούς προσώπου που έλαβαν δωρητή.

Ο λήπτης του μοσχεύματος είναι ο Άαρον Τζέιμς, ένας 46χρονος βετεράνος του Στρατού από το Άρκάνσο, ο οποίος επέζησε από σοβαρό εργατικό ατύχημα, σύμφωνα με την New York Post.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This