Το 90% των μελανιών για τατουάζ περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Must Read

Συναγερμό σημαίνουν ερευνητές από τις ΗΠΑ που ανακάλυψαν ότι το 90% των μελανιών για τατουάζ περιέχει χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και καταστροφικές βλάβες στα ανθρώπινα όργανα.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Analytical Chemistry» οι ερευνητές του Binghamton University της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον John Swierk, μελέτησαν 54 δείγματα μελανιού για τατουάζ από εννέα κατασκευαστές, με έδρα στις ΗΠΑ. Στα 45 από αυτά εντόπισαν ουσίες που δεν αναγράφονταν στην ετικέτα του προϊόντος.

Η πιο συνηθισμένη χημική ουσία ήταν η πολυαιθυλενογλυκόλη, η οποία, σύμφωνα με τη δημοσίευση, έχει συνδεθεί με την εμφάνιση βλαβών σε διάφορα όργανα. Οι ερευνητές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ουσία συνδέθηκε με την πρόκληση μιας μορφής νέκρωσης στους νεφρούς.

Η έρευνα εκτιμά ότι η πολυαιθυλενογλυκόλη μπορεί να χρησιμοποιείται σαν αντιπηκτικό στα μελάνια για τατουάζ. Μεταξύ των άλλων ουσιών περιλαμβάνεται η φαινοξυαιθανόλη, την οποία παλαιότερες έρευνες έχουν συνδέσει με την πρόκληση προβλημάτων στη λειτουργία του νευρικού συστήματος στα βρέφη.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η φαινοξυαιθανόλη μπορεί να προστίθεται στο μελάνι των τατουάζ σαν συντηρητικό, διότι έχει αντιμικροβιακή δράση και δεν επιτρέπει στα μικρόβια να αναπτυχθούν στο μελάνι μέχρι τη χρήση του.

Την άποψη αυτή των ερευνητών ενίσχυσε το γεγονός ότι σε πολλά μελάνια εντοπίστηκε το αντιβιοτικό προπυλενογλυκόλη, το οποίο ως παρενέργεια μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η ανθρώπινη βλακεία είναι ατελείωτη. Τι νομίζουν ότι καταφέρνουν αυτοί που βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για να δείχνουν δήθεν πιο ελκυστικοί? Βλέπω μερικούς από αυτούς που έχουν γεμίσει το σώμα τους με τατουάζ και ανατριχιάζω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This