Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το 2020 για σοβαρά νοσήματα

Must Read

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για μια σειρά από σοβαρά νοσήματα, όπως καρδιαγγειακά, καρκίνους, σακχαρώδη διαβήτη και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει στη Βουλή τον Ιανουάριο του 2020, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το νέο νομοσχέδιο, θα θεσπίσει τον προσυμπτωματικό έλεγχο στον ελληνικό πληθυσμό. Να σημειωθεί ότι παρόμοιο νομοσχέδιο έχει να κατατεθεί στη Βουλή από το 2005.

Δείτε επίσης: Η οικονομική κρίση «έκλεψε» και το λαμπερό χαμόγελο των Ελλήνων

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, στα γραφεία του Οργανισμού με σκοπό την υπογραφή νέων συμβάσεων για τις διαγνωστικές εξετάσεις στους οροθετικούς ασθενείς.

Ειδικότερα ο νέος νόμος θα ρυθμίζει βασικά θέματα που προάγουν τη Δημόσια Υγεία στον γενικό πληθυσμό: «Τέτοιο νομοσχέδιο έχει να έρθει από το 2005. Θα το φέρουμε και θα το εφαρμόσουμε, όπως εφαρμόσαμε και τον αντικαπνιστικό νόμο», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Οι προκλήσεις της κοινωνίας, η παιδική παχυσαρκία που είμαστε στην πρώτη θέση στην
Ευρώπη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα νεοπλάσματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η ΧΑΠ, είναι νοσήματα βαριά για τα οποία πρέπει να βρούμε λύση και απάντηση. Και η λύση βρίσκεται στην πρόληψη, στον προσυμπτωματικό έλεγχο, στην ενημέρωση των Ελλήνων. Αυτό το ρόλο θα έχει το υπουργείο Υγείας και φυσικά ο ΕΟΔΥ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This