Χρόνια πολλά χωρίς… κιλά!

Must Read

Οι γιορτές είναι μια αγχωτική περίοδος για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια δίαιτα και να χάσουν κιλά, καθώς οι προσκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Σας δίνουμε 10 συμβουλές προκειμένου να τα καταφέρετε να διατηρήσετε τη γραμμή σας:

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Γυμναστική

Επειδή είναι εορταστική περίοδος, δεν σημαίνει ότι πρέπει να διακόψετε και τις όποιες δραστηριότητές σας. Περπατήστε, τρέξτε ή κάντε ορισμένες ασκήσεις στο σπίτι ή στο γυμναστήριο.

Όχι στην υπερβολική κατανάλωση τροφής

Αποφύγετε να σερβίρετε μεγάλη ποσότητα φαγητού και αφού φάτε και κοιτάξετε ξανά προς τον μπουφέ, απλά πείτε: “Θα περιμένω άλλα 20 λεπτά και αν εξακολουθώ να θέλω να φάω κάτι ακόμα, θα το έχω τότε”. Κατά πάσα πιθανότητα, οι πόθοι σας θα εξασθενήσουν.

Αρκετά λαχανικά

Προσπαθήστε να γεμίζετε τα μισό πιάτο σας με βραστά ή ψητά λαχανικά ή σαλάτα. Τα λαχανικά προκαλούν κορεσμό, είναι χαμηλά σε θερμίδες και γεμάτα από θρεπτικά συστατικά.

Αποφύγετε το πολύ αλάτι

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού θα σας κάνει να καταναλώσετε περισσότερο ποτό, ενώ μπορεί να προκληθεί και κατακράτηση υγρών.

Τρώτε αργά

Μην καταναλώνετε το γεύμα σας πολύ γρήγορα διότι μπορεί να προκληθεί υπερφαγία. Μασήστε το φαγητό σας, απολαύστε το και πάρτε τον χρόνο σας. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να χωνέψει και να αισθανθεί ικανοποιημένο.

Αλκοόλ με μέτρο

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το αλκοόλ είναι υψηλό σε θερμίδες, οπότε αν επιλέξετε να πιείτε, πρέπει να το μετριάσετε, ειδικά όταν δεν γίνονται οι ιδανικότερες επιλογές στο κομμάτι του φαγητού.

Περισσότερο νερό

Το νερό σάς κρατάει ενυδατωμένους και βοηθάει στην καλή λειτουργία των μηχανισμών πέψης. Συχνά, όταν αισθάνεστε πείνα, μπορεί να είστε αφυδατωμένοι και απλά να χρειάζεστε νερό.

Επιλεκτικοί με τα γλυκά

Τα γλυκά είναι ψηλά σε θερμίδες, οπότε καλό είναι να είστε επιλεκτικοί. Εάν επιλέξετε να απολαύσετε κάποιο, μετριάστε την ποσότητα.

Μην αφήσετε τις γιορτές να διαρκέσουν έναν μήνα

Συχνά κατά τις εορταστικές περιόδους οι άνθρωποι διαγράφουν τις υγιεινές συνήθειές τους. Απολαύστε τις γιορτές, αλλά μην τις αφήσετε να τρέξουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου!

Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε

Απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας με την οικογένεια και τους φίλους σας, διαβάστε, πηγαίνετε μια βόλτα. Ο ύπνος επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικός και έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψή του κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερο.

Δείτε επίσης: Η καφεΐνη καίει το λίπος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This