Δύο μήλα την ημέρα την καρδιοπάθεια κάνουν πέρα

Must Read

Η κατανάλωση δύο μήλων την ημέρα φαίνεται να βοηθά στη διατήρηση της χοληστερόλης σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος καρδιοπάθειας. Αυτό αναφέρει στο American Journal of Clinical Nutrition μια νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχε Ελληνας ερευνητής, ο δρ Θανάσης Κουτσός.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του University of Reading και του Fondazione Edmund Mach (FEM) Institute ανακάλυψαν ότι τα μήλα, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πολυφαινόλες, μείωσαν την ποσότητα ολικής και LDL (κακή) χοληστερόλης και βελτίωσαν δείκτες που συνδέονται με την υγεία των αγγείων σε συμμετέχοντες που είχαν ελαφρώς αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης.

Ο ερευνητής Θανάσης Κουτσός δήλωσε ότι ένα από τα σαφή ευρήματα της έρευνας είναι πως απλές, μικρές αλλαγές στη διατροφή μπορεί ενδεχομένως να έχουν σημαντική επίδραση σε δείκτες καρδιακής υγείας.

Δείτε επίσης: Αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν αν κοιμόμαστε επαρκώς ή όχι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This