Καθαρισμός προσώπου: Επτά φυσικά συστατικά για άμεσα αποτελέσματα

Must Read

Ο καθαρισμός προσώπου είναι το πρώτο βήμα φροντίδας της επιδερμίδας και η βάση της ομορφιάς του δέρματος.Είναι η μοναδική θεραπεία που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει τους πόρους από το περιττό σμήγμα και τα μαύρα στίγματα.

Λάθη προς αποφυγή

Ακραία θερμοκρασία νερού: Το πολύ ζεστό ή το πολύ κρύο νερό κατά τον καθαρισμό του προσώπου είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη. Το καυτό νερό επηρεάζει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και οδηγεί σε αφυδάτωση, που ακολουθείται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος, ώστε το δέρμα να εξισορροπήσει την κατάσταση. Το παγωμένο νερό έχει εξίσου αρνητικές επιδράσεις, ενώ στην πραγματικότητα δεν βοηθάει στη σύσφιγξη του δέρματος και στην πρόληψη ή την ελαχιστοποίηση των ρυτίδων. Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι το χλιαρό νερό είναι το καλύτερο, καθώς, αφενός, αφαιρεί τους ρύπους από την επιδερμίδα και, αφετέρου, διατηρεί τη σύσταση των φυσικών ελαίων της.

Συχνό πλύσιμο: Σε γενικές γραμμές, το πλύσιμο του προσώπου μία ή δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό για την αφαίρεση του μακιγιάζ και την απομάκρυνση του ιδρώτα και των μικροσωματιδίων που προκαλούν μολύνσεις. Το πιο συχνό πλύσιμο του προσώπου όμως απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και οδηγεί σε αφυδάτωση του δέρματος και υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί αυξημένη ακμή, ανεπιθύμητα σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Χρήση πολλών καθαριστικών: Αν στο ντουλάπι του μπάνιου σας υπάρχουν ένα απλό απολεπιστικό, ένα απολεπιστικό με οξέα φρούτων, ένα σφουγγάρι καθαρισμού και μια συσκευή, και αν όλα αυτά τα χρησιμοποιείτε μαζί, τότε το παρακάνετε. Είναι σημαντική η συχνή ανανέωση των κυττάρων, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο και χωρίς να αφυδατώνεται το δέρμα.

Επιφανειακός καθαρισμός: Ενα υγρό μαντιλάκι μπορεί να είναι ο πιο βολικός τρόπος να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μακιγιάζ, δεν είναι όμως και ο πιο σωστός. Και αυτό διότι αφαιρεί εξωτερικά τη βρομιά, δεν καθαρίζει όμως την επιδερμίδα. Αν δεν απομακρύνετε καλά κάθε υλικό που χρησιμοποιείτε για την περιποίηση του προσώπου σας, τότε προκαλείτε τη συσσώρευση ουσιών στην επιδερμίδα και αυξημένη ακμή.

Σκληρή απολέπιση: Η επιδερμίδα, η ανώτερη στιβάδα του δέρματος, προστατεύει από απειλές όπως οι ακτίνες UV, η ρύπανση και τα μικρόβια. Η σκληρή απολέπιση μπορεί να την εξασθενίσει, οδηγώντας σε κοκκινίλες, ξηρότητα και ευαισθησία σε περιβαλλοντικές βλάβες. Εξίσου επικίνδυνη είναι και η συχνή απολέπιση, η οποία προκαλεί αφυδάτωση και ερεθίζει την επιδερμίδα.

Έντονο τρίψιμο: Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται με την έντονη τριβή κατά τον καθαρισμό προσώπου. Η έντονη τριβή καταστρέφει την ελαστίνη, την πρωτεΐνη που δίνει κίνηση στους συνδετικούς ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, με συνέπεια την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων και τη χαλάρωση της επιδερμίδας. Αρκεί ένα ήπιο καθαριστικό και ένα μαλακό πανάκι για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τους ρύπους δίχως τον κίνδυνο ερεθισμού.

Συμβουλές

Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε ακριβά προϊόντα για να έχετε ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω συνταγές και να φτιάξετε φυσικά καθαριστικά προσώπου. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα τέλειο φυσικό καθαριστικό προσώπου, πλούσιο σε πρωτεΐνες και γαλακτικό οξύ, ενώσεις που συντελούν στην αποτοξίνωση του δέρματος. Το γαλακτικό οξύ απαλλάσσει μέσω της απολέπισης το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, ενώ η πρωτεΐνη βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών και ταυτόχρονα ενυδατώνει. Κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπο με ένα λεπτό στρώμα από γιαούρτι, το αφήνετε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

Μηλόξιδο: Το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των επιπέδων του pH και στην πρόληψη των φραγμένων πόρων και να προφυλάξει την επιδερμίδα από την ξηρότητα και τη λιπαρότητα. Ανακατεύετε το μηλόξιδο με νερό και ανακινείτε καλά. Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι και, μόλις το δέρμα σας στεγνώσει, βάζετε την καθημερινή ενυδατική κρέμα σας.

Γάλα: Το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει την ιδιότητα να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, ενώ οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά του το ενυδατώνουν και το κάνουν πιο απαλό – γι’ αυτό χρησιμοποιήστε γάλα με πλήρη λιπαρά κι όχι ελαφρύ! Ρίχνετε μία ποσότητα φρέσκου γάλακτος στις παλάμες σας και με αυτό κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας.

Βρόμη: Κάνετε σκόνη 1/4 του φλιτζανιού νιφάδες βρόμης και τις διατηρείτε σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς. Κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε το πρόσωπό σας, παίρνετε με τα δάχτυλά σας λίγη από τη σκόνη βρόμης και την αναμειγνύετε στην παλάμη σας με μερικές σταγόνες νερό, λάδι ή τζελ αλόης βέρα, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα ελάχιστα ρευστό. Κάνετε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Ζάχαρη: Προσφέρει ήπια απολέπιση, αρκεί να είναι καλά αλεσμένη, ώστε να μην τραυματίσει την επιδερμίδα σας. Αναμειγνύετε με λίγο νερό ή λάδι (κατά προτίμηση λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, λόγω των ενυδατικών ιδιοτήτων τους), ώστε να φτιάξετε μια πάστα. Κάνετε ελαφρύ μασάζ και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Ελαιόλαδο: Το αγνό ελαιόλαδο έχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται πολλαπλώς και είναι θεαματικά αποτελεσματικό. Ανακατεύετε χοντρό αλάτι με ελαιόλαδο και φτιάχνετε ένα μείγμα που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αφήνει το δέρμα λείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This