Υγεία και διατροφή: Οι 10 καλοί λόγοι για να τρώμε ψάρι

Must Read

Πρέπει απαραιτήτως να τρώω ψάρι; Κάποιοι από εσάς ίσως να αναρωτιέστε συχνά.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που… σπρώχνουν κάποιον στο να μην καταναλώνει αυτήν την τόσο πρωτεϊνούχα τροφή, που μπορεί να προσφέρει πολλά καλά στον οργανισμό. Για άλλους είναι η γεύση, για άλλους το ψήσιμο, για άλλους το τηγάνισμα και για άλλους τα κόκκαλα.

Όσον αφορά το ψήσιμο, δεν χρειάζεται να παιδεύεστε καθόλου, αφού το ψάρι δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο. Όσο πιο πολύ ψήνεται τόσο περισσότερο χάνει τα ευεργετικά του συστατικά.

Επιπλέον, είναι το ιδανικό φαγητό για να χάσετε βάρος. Όλα τα ψάρια, ακόμα και τα πιο λιπαρά, βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Κι αν αυτό δεν σας φτάνει, βοηθάει στη μνήμη και προλαμβάνει ασθένειες που σχετίζονται με την κυκλοφορία της καρδιάς.

Φτιάχνουμε, λοιπόν, τη λίστα των λόγων για τους οποίους η κατανάλωση ψαριού είναι ευεργετική.

Ιδού ο δεκάλογος!

  1. Τρώγοντας ψάρι διατηρεί κανείς τη γραμμή του.

Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα λιπαρά Ω3, που περιέχονται στα ψάρια, μπορούν να μετατρέψουν τα κύτταρα των κακών λιπιδίων σε καλά και υγιή!  Ιδίως για τους άνω των 35, τα ψάρια θεωρούνται ιδανική τροφή, γιατί καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, τα ποσοστά καλών λιπιδίων μειώνονται, ενώ εκείνα των κακών αυξάνονται. Τρώγοντας ψάρι, η κατάσταση αυτή ανατρέπεται. Επίσης, παρότι φαντάζει παράδοξο, οι πρωτεΐνες του ψαριού χορταίνουν περισσότερο από εκείνες του κρέατος! Κι όμως είναι αλήθεια. Το επιβεβαιώνουν έρευνες γνωστών πανεπιστημίων.

  1. Το ψάρι μπορεί κανείς να το χωνέψει πιο εύκολα. Επίσης, φτάνει πολύ πιο γρήγορα στο στομάχι χωρίς να το επιβαρύνει καθόλου.
  2. Το ψάρι μειώνει τις ρυτίδες! Και εξαιτίας των Ω3!
  3. Το ψάρι προστατεύει την καρδιά και την καρδιαγγειακή λειτουργία. Tα Ω3 αυξάνουν τη ροή του αίματος, απομακρύνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων, χαμηλώνουν τα τριγλυκερίδια, ελαττώνουν την απορρόφηση της χοληστερίνης στο έντερο. Επίσης, το ψάρι βοηθάει να κρατιέται σε καλά επίπεδα η αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφράγματος. Επίσης, βοηθάει και στο να μην δημιουργούνται φλεγμονές!
  4. Το ψάρι προλαμβάνει τον θυρεοειδή και βελτιώνει την κατάσταση του πάσχοντα σε περίπτωση που τα προβλήματα (στον θυρεοειδή) έχουν ήδη αρχίσει.
  5. Τονώνει το σώμα, με τις υψηλές πρωτεΐνες που έχει, και ιδίως όταν κανείς ασκείται!
  6. Δυναμώνει τα οστά. Έχει βιταμίνη D, σύμμαχο της υγείας των οστών. Ιδίως για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση!
  7. To ψάρι ενδυναμώνει τη μνήμη και όχι εξαιτίας του φωσφόρου, όπως νομίζουν πολύ, αλλά λόγω της βιταμίνης B12, που επιδρά θετικά στη μνήμη και στις μαθησιακές ικανότητες. Επίσης, ευνοεί την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας (Αλτχάιμερ).
  8. Βελτιώνει την διάθεση λόγω του μαγνησίου, της Β6, της τριπτοφάνης και της βιταμίνης C. Όλα αυτά μαζί αυξάνουν την σεροτονίνη!
  9. Βοηθάει στον ύπνο. Βιταμίνη D και Ω3 σε συνδυασμό βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This