Απίθανο να μεταδώσουν τον ιό παιδιά κάτω των 10 ετών

Must Read

Ούτε ένα περιστατικό ανηλίκου ηλικίας κάτω των 10 ετών που να έχει μολύνει με κορονοϊό κάποιον ενήλικα δεν έχει καταγραφεί στα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία τα παιδιά είναι απίθανο να αποτελούν πρωτογενή πηγή μετάδοσης της νόσου.

Όπως προκύπτει από αξιολόγηση των έως τώρα παιδιατρικών δεδομένων για τον κορωνοϊό από ομάδα ειδικών, με επικεφαλής τον δρα Αλασντερ Μάνρο, που δημοσιεύτηκε σε συνεργασία με το Royal College of Paediatrics and Child Health, «η κοινή επιτροπή Κίνας και Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας δεν έχει καταγράψει κατά τις διαδικασίες ιχνηλάτησης επαφών περιστατικό μετάδοσης της νόσου από παιδί σε ενήλικα».

Τα δεδομένα

Ακόμη, οι ερευνητές δεν έχουν καταγράψει γενικότερα περιστατικά παιδιών κάτω των 10 ετών που να έχουν μεταδώσει τον ιό, ενώ έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε ανήλικα έδειξαν ότι τα τελευταία «δεν παίζουν σημαντικό ρόλο» στη μετάδοση του ιού. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί παραδέχονται ότι τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους δεν είναι ακόμα απολύτως ξεκάθαρα. «Από όλο τον κόσμο δεν έχουμε αποδείξεις ότι τα παιδιά εμπλέκονται στη διαδικασία εξάπλωσης ή μετάδοσης του ιού, όμως δεν έχουμε αρκετά στοιχεία» εξηγεί ο καθηγητής Ράσελ Βίνερ μέλος του RCPCH, που συνυπογράφει την αξιολόγηση των έως τώρα επιστημονικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This