Πρωτεΐνη στο αίμα μπορεί να «δει» έγκαιρα ποιοι ασθενείς θα χρειαστούν αναπνευστήρα

Must Read

Πρωτεΐνη στο αίμα που μπορεί να προβλέψει ποιοι ασθενείς με κορvνοϊό θα χρειαστούν αναπνευστήρα εντοπίστηκε από έρευνα, στην οποία συμμετείχε και η Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Η πρωτεΐνη suPAR είναι ένας δείκτης σοβαρότητας και επιθετικότητας της νόσου, ενώ η δουλειά της στον οργανισμό είναι να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με κορvνοϊό που έχουν υψηλά επίπεδα της suPAR στο αίμα τους ήταν πιο πιθανό να χρειαστούν αναπνευστική υποστήριξη και διασωλήνωση.

Η ομάδα του Rush University Medical Centers υποστηρίζει ότι τα ευρήματά της δείχνουν ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτό τον δείκτη για να προσφέρουν εγκαίρως στους ασθενείς τη θεραπευτική υποστήριξη που χρειάζονται, προτού να είναι πολύ αργά.

«Είναι η πρώτη αναφορά στον κόσμο που δείχνει ότι η suPAR είναι σε αυξημένα επίπεδα στον κορονοϊό και μπορεί να λειτουργήσει ως προγνωστικό μέσο» σχολίασε ο δρ Jochen Resier, πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής της σχολής που συμμετείχε στην έρευνα. Η suPAR παράγεται από τα ανοσοκύτταρα του νωτιαίου μυελού και στο βρογχικό δένδρο των πνευμόνων. Σε προηγούμενες έρευνες είχε φανεί ότι τα υψηλά επίπεδά της στο αίμα συνδέονταν με εκδήλωση χρόνιων νεφροπαθειών.

Στη νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Critical Care», η ομάδα εξέτασε τα επίπεδά της σε 15 ασθενείς που μπήκαν στο νοσοκομείο και εξετάστηκαν για κορωνοϊό, ενώ η πρωτεΐνη εξετάστηκε σε ακόμα 57 ασθενείς από ομάδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ενώ οι φυσιολογικές τιμές της suPAR είναι στα 5 ng/mL ή και , στους ασθενείς με κορονοϊό τα επίπεδά της ήταν συνήθως από 6 και πάνω. Από τους τελευταίους, το 85% χρειάστηκε υποστήριξη με αναπνευστήρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This