«Επείγει να γλυτώσει η χώρα μας από αυτή την επικίνδυνη και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Και είναι ευθύνη όλων των δημοκρατικών, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων να υπάρξει μία ευρεία δυναμική και ενωτική απάντηση για να επιστρέψει η ελπίδα και η ανάσα στον τόπο μας», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Λαβύρινθος σκανδάλων που ξεκινούν και τελειώνουν στο Μαξίμου»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εστίασε ιδιαίτερα στα σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Ένας λαβύρινθος σκανδάλων που ξεκινούν και τελειώνουν στο Μαξίμου. Ένας κρυπτόμενος και πολλαπλά τελικά εκβιαζόμενος πρωθυπουργός που ακόμη δεν έχει ψελλίσει κουβέντα για τις απειλές του απόστρατου ισραηλινού Ντίλιαν», είπε και ζήτησε να κληθούν στη Βουλή και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, και ο Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, «για να δώσουν εξηγήσεις για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ που αποτέλεσαν ταυτόχρονα και στόχοι του Predator, και συγκεκριμένα για την υπογραφή των εντολών αυτών, αλλά και τη γνώση τους για την υπόθεση των υποκλοπών».
Ερώτημα για το ουκρανικό drone
Αναφερόμενος στο θέμα με το ουκρανικό drone, ο Σ. Φάμελλος αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να ακούμε με γελάκια από τον υπουργό Άμυνας, σε κομματικές εκδηλώσεις, αστήρικτες δικαιολογίες ότι η ανεύρεση έγινε δήθεν έξω από τα χωρικά ύδατα, και μετά να ακούμε αστείες δικαιολογίες από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης; Γιατί δεν μπορούσατε να δικαιολογήσετε την ακραία ανεπάρκειά σας. Μόλις χθες αντιληφθήκατε ότι είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα και ότι η παρουσία του θαλάσσιου drone επηρεάζει την ελευθερία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας;»
Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Σ. Φάμελλος πρότεινε:
- Αναστολή του ΦΠΑ για ένα εξάμηνο σε τρόφιμα και φάρμακα
- Μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα νησιά
- Μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα στο χαμηλότερο επιτρεπτό συντελεστή της ΕΕ
- Πλαφόν στο κέρδος διύλισης, για να σταματήσουν τα ουρανοκατέβατα κέρδη
- Έλεγχο κέρδους στην εφοδιαστική αλυσίδα
- Επιστροφή της 13ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού, που αποτελούν πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ που απεργεί σήμερα
- Συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζόμενους
- Μια δημόσια πολιτική στέγης, που θα έχει κοινωνική κατοικία και έλεγχο της αγοράς στέγης και του leasing
Δείτε επίσης:
- Σφοδρή σύγκρουση σήμερα στη Βουλή
- ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Διοικητής της ΕΥΠ
- «Εμφύλιος» στην Κεντροαριστερά: Άγρια σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα και Ανδρουλάκη







