Σκηνές έντασης και σύγχυσης εκτυλίχθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε παραλία της Χαλκίδας, όταν μια σχολική εκδρομή από γυμνάσιο της Αθήνας πήρε απρόσμενη και δυσάρεστη τροπή, καταλήγοντας σε αστυνομική επιχείρηση.
Η απρόκλητη επίθεση και η αντίδραση των μαθητών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evia online, όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία περπατούσε στην περιοχή συνοδευόμενη από μια άλλη γυναίκα, πλησίασε μια μαθήτρια και, εντελώς αναίτια, της επιτέθηκε λεκτικά ενώ στη συνέχεια της τράβηξε με βία τα μαλλιά. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια συμμαθητών και καθηγητών, προκαλώντας άμεση αναστάτωση και οργή.
Η αντίδραση των εφήβων ήταν ακαριαία και μαζική. Δεκάδες μαθητές, εξοργισμένοι από τη συμπεριφορά της γυναίκας προς τη συμμαθήτριά τους, συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει η ηλικιωμένη, πραγματοποιώντας μια «πολιορκία». Φωνάζοντας και διαμαρτυρόμενοι, ζητούσαν εξηγήσεις για την ακατανόητη πράξη της, ενώ η ένταση στην είσοδο του καταλύματος χτύπησε «κόκκινο».
Η επέμβαση των αρχών
Η κατάσταση κλιμακώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να κληθεί εσπευσμένα η αστυνομία στο σημείο. Οι αστυνομικοί κατέφθασαν στην παραλία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να διερευνήσουν τις συνθήκες της επίθεσης, ενώ οι εκπαιδευτικοί κατέβαλαν προσπάθειες να απομακρύνουν τα παιδιά από το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το περιστατικό άφησε σοκαρισμένη τη μαθήτρια, μετατρέποντας μια ημέρα αναψυχής σε αντικείμενο αστυνομικής έρευνας.
Δείτε επίσης:
- Άνω Πατήσια: Νεκρή ηλικιωμένη που παρασύρθηκε από φορτηγό
- Κέρκυρα: 54χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της – Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Λιόσια: 80 Ρομά επιτέθηκαν σε δύο αστυνομικούς και τους έστειλαν στο νοσοκομείο

