ΑΡΧΙΚΗΑΘΛΗΤΙΚΑΜουντιάλ 2026: Ισόπαλη πρεμιέρα για Ιράν και Νέα Ζηλανδία – «Σκληρό καρύδι» η Αίγυπτος απέναντι στο Βέλγιο

Μουντιάλ 2026: Ισόπαλη πρεμιέρα για Ιράν και Νέα Ζηλανδία – «Σκληρό καρύδι» η Αίγυπτος απέναντι στο Βέλγιο

Οι Ιρανοί απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από τους Νεοζηλανδούς, ενώ οι Αιγύπτιοι κράτησαν τους Βέλγους στο 1-1 στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου

Το Ιράν κατάφερε να επιστρέψει δύο φορές από το εις βάρος του σκορ και να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, στην πρεμιέρα του στον 7ο όμιλο του Μουντιάλ 2026, σε μια αναμέτρηση με ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, η οποία διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντονων διαδηλώσεων Ιρανών φιλάθλων κατά της κυβέρνησης στην Τεχεράνη. Έκπληξη σημειώθηκε στο άλλο ματς του ομίλου, καθώς η Αίγυπτος κράτησε το Βέλγιο στο 1-1 στο Σιάτλ, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο και απειλώντας μέχρι το τέλος τους «κόκκινους διαβόλους».

Η Νέα Ζηλανδία προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Έλιτζα Τζαστ έπιασε μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Κρις Γουντ. Το Ιράν ισοφάρισε δίκαια στο 32’, με τον Ραμίν Ρεζαϊάν να σπρώχνει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα, προκαλώντας ενθουσιασμό στις εξέδρες του κατάμεστου γηπέδου στο Λος Άντζελες, όπου η πλειονότητα των φιλάθλων υποστήριζε την ιρανική ομάδα.

Ο εξαιρετικός Τζαστ, 26 ετών και εξτρέμ της Μάδεργουελ, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Νέα Ζηλανδία στο 54’, περνώντας την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Αλιρεζά Μπεϊρανβάντ, και πάλι μετά από ασίστ του Γουντ. Ωστόσο, το Ιράν απάντησε δέκα λεπτά αργότερα, με τον Μοχάμαντ Μοχέμπι να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι για το 2-2.

Οι «Φαραώ» με τον Χοσάμ Χασάν στον πάγκο τους, απέδειξαν ότι θα είναι «σκληρό καρύδι» για οποιονδήποτε αντίπαλο και άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Ασούρ στο 19ο λεπτό. Άργησε… ένα ημίχρονο να μπει στο ματς το Βέλγιο του Ρούντι Γκαρσιά, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο 45λεπτο. Είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 53΄ και έφτασε στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Χάνι στο 66΄. Όμως δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο απέναντι στην ομάδα του Μοχάμεντ Σαλάχ ο οποίος γιόρτασε με μία επιτυχία και φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Αιγύπτου, τα 34α γενέθλιά του.

Δείτε επίσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Μουντιάλ 2026: Η Ισπανία έμεινε στο 0-0 με το Πράσινο Ακρωτήριο

Τέλος ο Αταμάν από τον Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης