ΑΡΧΙΚΗΥΓΕΙΑΣίφνος: Πακέτο κινήτρων για να έρθουν γιατροί στο νησί

Σίφνος: Πακέτο κινήτρων για να έρθουν γιατροί στο νησί

Δωρεάν φιλοξενία, μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, καθώς και δύο δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής κάθε μήνα - Τι δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Πρωτοβουλία για την προσέλκυση γιατρών και την κάλυψη των διαχρονικών ελλείψεων του συστήματος υγείας στη Σίφνο αναλαμβάνει ο Δήμος. Μέσα από συνεργασίες με τοπικούς φορείς και ιδρύματα, διαμορφώνεται ένα πλέγμα παροχών που στοχεύει να καταστήσει πιο ελκυστική την παραμονή και εργασία γιατρών στο νησί.

Ο αντιδήμαρχος Σίφνου στον τομέα της Υγείας, Γιάννης Ραφελέτος, περιέγραψε στο Ertnews Radio 105,8 την εικόνα που επικρατεί σήμερα στο νησί. Όπως είπε, υπηρετούν «δύο γενικοί γιατροί, ένας ιατρός υπαίθρου και μια παιδίατρος», ενώ αναμένονται νέες προσλήψεις μέσω σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον Γ. Ραφελέτο, το νησί επιχειρεί να καλύψει τα κενά όχι μόνο με κρατικές διαδικασίες αλλά και με τοπική ενίσχυση κινήτρων προς τους γιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν εκεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προσφέρει δωρεάν φιλοξενία, μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, καθώς και δύο δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’ επιστροφής κάθε μήνα προς τον προορισμό επιλογής του κάθε γιατρού.

Παράλληλα, προβλέπεται παροχή θέσης στάθμευσης όπου απαιτείται, καθώς και κάλυψη των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, όπως ρεύμα και νερό, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Στήριξης του Πολυδύναμου Ιατρείου και τον Σύλλογο Νεολαίας Σίφνου «Σύνεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γ. Ραφελέτος σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά επεκτείνονται και στο ήδη υπάρχον ιατρικό προσωπικό.

«Μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον, υπήρχε και επέκταση του χρονικού περιθωρίου χθες για να δουν και από το Υπουργείο Υγείας. Και επίσης σε όλα αυτά είναι και τα 1.500 ευρώ μηνιαίως αφορολόγητα από το Ίδρυμα Στέλιος, το οποίο είναι σε όλα τα νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους. Είναι λοιπόν 1.800, μαζί με τα 300 τα δικά μας και γενικότερα υπάρχει μία τάση να στηρίζουμε συμπληρωματικά ούτως ώστε να γίνουμε ελκυστικός προορισμός για κάποιους γιατρούς» τόνισε ο αντιδήμαρχος Σίφνου.

Δείτε επίσης:

Πρώτα τα νησιά στην κατανάλωση αντιβιοτικών – Τι δείχνουν τα δεδομένα για τη συνταγογράφηση

Οδηγίες «ασπίδα» για καύσωνες, πυρκαγιές και λοιμώδη νοσήματα

ΕΣΥ: Πάνω από 1.800 αιτήσεις για 1.131 μόνιμες θέσεις γιατρών – «Ζωηρό» ενδιαφέρον αλλά και αντιδράσεις για τα κενά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης