Στη σύλληψη δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 12 και 13 ετών, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, καθώς φέρονται να προκάλεσαν πυρκαγιά στην Ερέτρια Ευβοίας, χρησιμοποιώντας κροτίδες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και οι γονείς τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Η φωτιά αποδόθηκε σε ρίψη κροτίδων
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου, όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε πρανές οδού στη Δημοτική Κοινότητα Ερέτριας.
Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτίων της φωτιάς και, σύμφωνα με τα ευρήματα της προανάκρισης, η πυρκαγιά προκλήθηκε από κροτίδες που έριξαν οι δύο ανήλικοι.
Στο σημείο επιχείρησαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η έρευνα για τις συνθήκες εκδήλωσής της.
Συλλήψεις και στοιχεία για τις πυρκαγιές
Μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας, τα δύο παιδιά συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι γονείς τους, ηλικίας 35 και 42 ετών, με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 6 Ιουλίου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 527 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 665.385,48 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 167 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 154 υποθέσεις αφορούσαν πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αμέλεια και οι 13 σχετίζονταν με εμπρησμό από πρόθεση.
Δείτε επίσης:
- Θερμοπύλες: Σοβαρό τροχαίο και τραυματισμός Αμερικανίδας μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα
- Σκηνές βίας στη Πάτρα: Άνδρας έβγαλε κατσαβίδι και τραυμάτισε υπάλληλο νυχτερινού κέντρου







