Έκαψε 33 ανθρώπους για λογοκλοπή…(video)

Must Read

Λογοκλοπή ήταν, όπως όλα δείχνουν, η αφορμή του εμπρησμού του στούντιο κινουμένων σχεδίων στο Κιότο της Ιαπωνίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 33 άνθρωποι και χαροπαλεύουν ακόμα δέκα εκ των 36 τραυματιών, που νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιαπωνικών ΜΜΕ, η φωτιά στο στούντιο ήταν μάλλον προμελετημένη, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως ο 41χρονος άνδρας, που έβαλε τη φωτιά, έμοιαζε πολύ δυσαρεστημένος. «Έγινε έξαλλος, φώναζε κάτι, που νομίζω ήταν ότι είχε υποστεί λογοκλοπή».

Ο άγνωστος κραύγασε «Να πεθάνετε!» πριν περιχύσει στην είσοδο της εταιρείας Kyoto Animation με εύφλεκτο υγρό και βάλει τη φωτιά, που έμελλε να κάψει ζωντανούς δεκάδες ανθρώπους. Όπως ανακοίνωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ, επρόκειτο για τη χειρότερη μαζική δολοφονία στη χώρα από το 2001, όταν εμπρησμός στο Τόκιο είχε αποτέλεσμα να χαθούν 44 άνθρωποι.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν αποδεικτικά στοιχεία στο καμένο κτίριο σήμερα και, όπως ενημέρωσαν, έμαθαν πως ένας άνδρας με παρόμοιο παρουσιαστικό με εκείνο του υπόπτου πήγε σε πρατήριο καυσίμων, για να γεμίσει δύο δοχεία χωρητικότητας είκοσι λίτρων πριν τη φωτιά. Κοντά στο κτήριο βρέθηκαν δύο μεταλλικά δοχεία, ένας σάκος κι ένα καροτσάκι και πέντε μεγάλα μαχαίρια.

https://twitter.com/RT_com/status/1152031551934390272

Διάφορες μαρτυρίες περιγράφουν σκηνές αποκάλυψης

«Ένας άνθρωπος πήδηξε από τον δεύτερο όροφο, προσπαθώντας μάταια να γλιτώσει, όμως δεν μπορέσαμε καν να τρέξουμε να τον βοηθήσουμε, τόσο ισχυρή ήταν η πυρκαγιά», διηγήθηκε μία γειτόνισσα στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Asahi.

Μεταξύ των τραυματιών «κάποιοι ούρλιαζαν», άλλοι ήταν «ζαλισμένοι», πρόσθεσε. «Έμοιαζε με κόλαση».

Τα θύματα «είχαν χάσει τα μαλλιά και τα φρύδια τους» και «δεν μπορούσαν καν να κρατήσουν ένα ποτήρι νερό στο χέρι τους εξαιτίας των εγκαυμάτων, οπότε τους βοηθούσα να πιουν», εξήγησε μια 60χρονη στο πρακτορείο Kyodo.

Η ηλικία των περισσότερων εργαζομένων της εταιρείας ήταν μόλις 20 ετών.

«Οι νέοι αυτοί ήταν στην ηλικία των εγγονιών μου. Αν τα εγγόνια μου πέθαιναν υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα ήθελα πλέον να ζω», σχολίασε η Σατσίκο Κονίσι, μια συνταξιούχος.

Στο πλαίσιο του κινήματος αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, μια αμερικανική εταιρεία animation έκανε έκκληση στο Διαδίκτυο για τη συγκέντρωση δωρεών και ήδη σήμερα το πρωί είχαν συγκεντρωθεί ένα εκατομμύριο δολάρια!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This