Χαρης Ρώμας: «Η κίνηση της Σοφίας Μουτίδου ήταν φασιστική – δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει στον άλλον τι θα βγάλει προς τα έξω» (video)

Must Read

Με αφορμή την εξομολόγηση του Γιώργου Καπουτζίδη για την ομοφυλοφιλία του το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», η Σοφία Μουτίδου μέσω της εκπομπής «The Booth» ήθελε να περάσει το δικό της μήνυμα παροτρύνοντας όλους τους διάσημους που είναι ομοφυλόφιλοι να το πουν δημόσια.

Συγκεκριμένα είπε:

«Κρύβοντας την σεξουαλική σου ταυτότητα, το μόνο που κάνεις είναι να αφήνεις μια βέβαιη κληρονομιά φασισμού και βίας.

Δεν είναι απλά τα πράγματα, ποτέ δεν ήταν. Είμαι ένα μέρος της κοινότητας αυτής, δίπλα της, σχεδόν μέσα της, της LGBT. Δεν είναι απλό πράγμα η σεξουαλικότητα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλο αυτό το “δεν είμαι ομοφοβικός αλλά…”, σκεφτείτε όλη αυτήν την αγάπη, όλο αυτό το φλερτ που είχατε με τον συμμαθητή ή τη συμμαθήτριά σας στο σχολειό, το χεράκι – χεράκι, το φιλί, να μη μπορείς ποτέ να το εκφράσεις δημόσια.

Ακόμα και το 2020 θα ακούσεις το κάζο, θα ακούσεις την ξεφτίλα. Είναι πάρα πολύ καλό, άνθρωποι όπως ο Γιώργος Καπουτζίδης που είναι γνωστοί και έχουν μια αναγνωρισιμότητα και ένα γκελ στο κοινό να μπορούν να μοιραστούν το δικό τους εγκλωβισμό από την σεξουαλικότητα ώστε να καταλάβει και το ποιο απομακρυσμένο παιδί, στο χάρτη της Ελλάδας, που είναι κλεισμένο στο χωριό του και δεν βγαίνει από το σπίτι του για να μην το ξεφτιλίσουν, πως δεν το παθαίνει μόνο αυτός.

Το παθαίνουν και στα κεντρικά του Χόλιγουντ. Ακόμη και στην Αμερική που είναι μια χώρα που είναι αιτία πολλών ξεφτίλων αλλά ταυτόχρονα και πολλών προοδευτικών πραγμάτων, ακόμα και εκεί υπάρχει ένας τεράστιος πόλεμος.

Έρχομαι να συνδυάσω τη βία. Ξέρει κανείς τι βία υπάρχει στα παιδιά αυτά; Ξύλο! Σκέψου να προχωράς και να σε δείρουν! Γιατί; Για κάτι τελείως αυτονόητο. Γιατί έχει μπλε μάτια, ας πούμε. Είναι το αντίστοιχο. Η σεξουαλικότητα είναι κάτι φυσικό, το φέρω μέσα μου. Ξύλο μέχρι αίμα…» και πρόσθεσε λέγοντας:

«Θέλω να περάσω ένα μήνυμα ακόμα. Θα φανώ πολύ κακιά. Θέλω να πω, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, όλοι οι γνωστοί ομοφυλόφιλοι, οι διάσημοι, να το λένε. Κρύβοντας την σεξουαλική σου ταυτότητα, το μόνο που κάνει είναι να αφήνεις μια βέβαιη κληρονομιά φασισμού και βίας.

Το ότι είσαι διάσημος και θα χάσεις χίλιες φαν, μη φοβάσαι, θα κερδίσεις χίλιους φαν. Υπάρχουν πάρα πολλοί τραγουδιστές, παρουσιαστές, ηθοποιοί, περσόνες, ρεπόρτερ, που δε λένε ότι είναι ομοφυλόφιλοι. Μη φοβηθείς ότι αν πεις ένα καψουροτράγουδο και είσαι gay δε θα πορωθούν οι γυναίκες. Θα πορωθούν κι ας είσαι gay» 

Αυτές οι δηλώσεις της γνωστής παρουσιάστριας προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο θετικές όσο και αρνητικές.

Ο Χάρης Ρώμας, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, «Πρωινό» τοποθετήθηκε επί του θέματος υποστηρίζοντας πως η κίνηση αυτή της Σοφίας Μουτίδου ήταν φασιστική.

«Το να προσπαθείς να επιβάλεις το outing με κάποιον τρόπο στους υπόλοιπους, οι οποίοι πιθανολογείς ή ξέρεις ότι έχουν μια τέτοια επιλογή έχει μεγάλη διαβάθμιση. Είναι άλλο το σε προκαλώ, άλλο το σε παρακαλώ και άλλο το σε προστάζω. Δεν ξέρω πώς το έκανε η Σοφία Μουτίδου, η πρόθεση σίγουρα ήταν καλή, αλλά είναι φασιστικό να προσπαθείς να επιβάλεις στον άλλον ή να τον βάλεις σε θέση μειονεκτική. Γιατί, ουσιαστικά, τον ονομάζεις δειλό. Υπάρχουν άνθρωποι που η οικογένειά τους αντιμετωπίζει πρόβλημα με αυτό και δεν θέλουν να φέρουν σε δύσκολη θέση, πιθανώς, την οικογένειά τους.

Το να δημοσιοποιήσεις την προσωπική σου ζωή έχει να κάνει και με το άλλο πρόσωπο. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλον να μπει σε αυτή τη θέση με το ζόρι. Πρέπει να το κάνει όταν νομίζει, όπως νομίζει και αν το κάνει με τον σωστό τρόπο, θα έχει και καλύτερο αποτέλεσμα στην κοινωνία. Τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα σεβαστά. Καμία Σοφία Μουτίδου και κανένας Γιώργος Καπουτζίδης δεν έχει δικαίωμα να επιβάλει στον άλλον τι θα βγάλει προς τα έξω»

https://www.youtube.com/watch?v=Rhw4_WM250U&feature=emb_logo

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This