Ένα… αβοκάντο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Έρευνα αποκαλύπτει ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο κάνει πιο ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα

Must Read

Ποιο μήλο; Ενα… αβοκάντο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, θα μπορούσε να πει κανείς, όσον αφορά τουλάχιστον τη γενιά των millennials. Οχι γιατί έτσι του ήρθε, αλλά διότι αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Nutrition».

Με αφορμή πρόσφατη έρευνα που συμπέρανε ότι το αβοκάντο είναι το αγαπημένο φρούτων όσων γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 1996 (millennials), οι ερευνητές του University of Illinois, με επικεφαλής τη Hannah Holscher, μελέτησαν την επίδραση που έχει στον οργανισμό αυτών των ηλικιών η καθημερινή κατανάλωση ενός αβοκάντο. Οπως διαπίστωσαν, βελτιώνει την κατάσταση της υγείας, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει κανείς δυσκολότερα και να κρατάει τον… γιατρό του μακριά του.

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 163 millennials, τους οποίους υπέβαλε επί 12 εβδομάδες σε ειδική διατροφή. Οι μισοί από αυτούς κατανάλωναν καθημερινά τουλάχιστον ένα αβοκάντο, ενώ οι υπόλοιποι όχι. Μετά την πάροδο των 12 εβδομάδων διαπιστώθηκε ότι στα άτομα της πρώτης ομάδας η υγεία των εντέρων τους ήταν καλύτερη, καθώς τα «καλά» βακτήρια που αποτελούν το μικροβίωμα του εντέρου ήταν πιο υγιή. Αυτό είχε ως συνέπεια -μεταξύ άλλων- να έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο βοηθούσε στη διάσπαση των ινών και μείωνε την ποσότητα των ανθυγιεινών οξέων. Τέλος, εξισορροπούσε τα «καλά» και τα «κακά» λιπαρά οξέα, βελτιώνοντας την υγεία της καρδιάς.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This