ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΜητροπολίτης Γόρτυνος: «Ανεπίτρεπτο για Αρχιερέα να απειλεί με δικαστήρια, ζητώ συγνώμη»

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Ανεπίτρεπτο για Αρχιερέα να απειλεί με δικαστήρια, ζητώ συγνώμη»

Επιστολή προς την εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” απέστειλε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, με την οποία ζητάει συγνώμη από την εφημερίδα για την επιστολή εξώδικου προς αυτή.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, ο Μητροπολίτης αναφέρεται σε προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας στο τέλος Ιουνίου, το οποίο έκανε λόγο για επιστολή παραίτησης του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Ο Μητροπολίτης είχε προβεί σε διάψευση του δημοσιεύματος, γνωστοποιώντας μάλιστα και σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα κινούνταν νομικώς για τη διάψευσή του.

Ωστόσο, με νεότερη ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος δηλώνει πως δεν πρόκειται να κινηθεί δικαστικά απέναντι στην εφημερίδα, και απαντά λέγοντας “ότι έχετε δίκαιο. Συμφωνώ ότι είναι ανεπίτρεπτο πράγματι για τον Αρχιερέα να απειλεί με δικαστήρια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζητά δε συγνώμη για το συμβάν και εκφράζει την “ντροπή” του διότι “άνθρωποι μη όντες κληρικοί και ιεροκήρυκες, να υπερβαίνουν εμάς στα κύρια πνευματικά μας μηνύματα και τα ιερά μας καθήκοντα”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης