Στους 14 ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ινδονησία

Δεκάδες οι τραυματίες - 1.300 άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους

Must Read

Στους 14 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου στην Ινδονησία, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (BNPB).

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τυχόν θύματα, σε ένα τοπίο που έχει καλυφθεί από πυκνά στρώματα τέφρας.

Το Σεμέρου, που είναι το υψηλότερο βουνό στη νήσο Ιάβα, εκτόξευσε σύννεφα τέφρας τα οποία κάλυψαν τα διπλανά χωριά στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αρχίσουν να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Από την έκρηξη καταστράφηκε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει δύο περιοχές στο Λουμάτζαγκ με την πόλη Μαλάνγκ, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.

Ένας ένας αξιωματούχος της BNPB ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πως 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πενήντα έξι τραυματίστηκαν και 1.300 αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις αρχές τα περισσότερα από τα τραύματα είναι εγκαύματα.

Στην περιοχή Σουμπεργούλουχ, πυκνό στρώμα στάχτης έχει σκεπάσει τα κατεστραμμένα σπίτια. Εθελοντές προσπαθούν να απομακρύνουν τους οδηγούς που θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους κοντά στο Σεμέρου, μεταδίδει το Reuters.

Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της Λουμάτζανγκ και εθελοντής, ο Ταουφίκ Ισμαήλ Μαρζούκι, διακρίνονται αστυνομικοί και στρατιωτικοί να προσπαθούν να ανασύρουν πτώματα με τα γυμνά χέρια τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This