Ξένα funds αγοράζουν εταιρίες τροφίμων

Το CVC Capital έχει εξαγοράσει αντί 630.000.000 ευρώ τη Vivartia

Must Read

Νέες εξαγορές κυοφορούνται στον κλάδο τροφίμων, με εγχώρια και κυρίως ξένα funds να έχουν βολιδοσκοπήσει τους στόχους τους και να αναμένονται οι οικονομικές προσφορές τις επόμενες εβδομάδες. Το αμερικανικό fund CVC Capital Partners ενδιαφέρεται για γνωστή εταιρία στον κλάδο κονσερβοποιίας και για εταιρία ζυμαρικών. Υπενθυμίζουμε ότι το CVC Capital έχει εξαγοράσει αντί 630.000.000 ευρώ τη Vivartia.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μέσω της Deca Investments, σχεδιάζει νέα εξαγορά στον κλάδο τροφίμων, ενώ έχει ήδη αποκτήσει τη Mινέρβα Eλαιουργική, την Pummaro από τη Unilever και στη συνέχεια τη Mediterranean Foods του επιχειρηματία Aπόστολου Σαλάκου (γνωστή για τα σήματα Brava και Delicia).

Ο Iνδός Taizoon Khorakiwala, μέσω της Switz Group, αναζητεί νέες εξαγορές εταιριών για να τις προσθέσει στην Olympic Foods, τη CSM Hellas Bakery Solution, την Kρητών Αρτος, τους «Kουλουράδες» και την εταιρία οικιακής ζαχαροπλαστικής Σαμούρη.

Ο Αλέξανδρος Κίκιζας της ομώνυμης βιομηχανίας ζυμαρικών προγραμματίζει νέα εξαγορά στον κλάδο τροφίμων, μετά την απόκτηση της ελαιουργικής εταιρίας Terra Creta από τον όμιλο IOGR του Γιάννη Γρύλου.

H αγορά περιμένει επίσης τις επόμενες κινήσεις του Δημήτρη Bιντζηλαίου με την Impala Invest. O επιχειρηματίας ψάχνει για νέες εξαγορές εταιριών οι οποίες θα μπουν υπό την Creta Farms, ώστε αυτή να εξελιχθεί σε μεγάλο και διευρυμένο όμιλο τροφίμων.

Το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR, με τους T. Σολωμό και Π. Παπαγεωργίου, «ψάχνει» για νέες ευκαιρίες στα τρόφιμα, μετά την πρόσφατη απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρία Select Fish A.E., που δραστηριοποιείται στον χώρο επεξεργασίας και συσκευασίας ψαριών, και ενώ είχε προηγηθεί η απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στη Mέγας Eλληνικός Παραδοσιακός Γύρος A.E., αλλά και η συνεπένδυση με το EOS Capital Partners, στην Eurocatering (Φρεσκούλης).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This