Για «κύμα ρωσοφοβίας» στην Ελλάδα και κίνδυνο από απειλές «εθνικιστών Ουκρανών» μιλά ο Ρώσος Πρέσβης!

Στα άκρα και χωρίς ορατότητα επιστροφής οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας

Must Read

Οι ελληνικές αρχές έχουν «παγώσει» τις επαφές με τη ρωσική πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διπλωματικές αποστολές της Ρωσίας στην Ελλάδα είναι έτοιμες να βοηθήσουν Ρώσους υπηκόους εάν χρειαστεί, αλλά αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

«Οι ελληνικές αρχές διέκοψαν οποιεσδήποτε επαφές τόσο με την Πρεσβεία όσο και με το Γενικό Προξενείο και το προξενικό προσωπικό επηρεάστηκε επίσης μετά τη μαζική απέλαση Ρώσων διπλωματών στις 12 Απριλίου», τόνισε ο Μάσλοβ.

Λίγο νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει ότι ανακήρυξε «personae non gratae» 8 Έλληνες διπλωμάτες, επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτή την εξέλιξη στην Αθήνα, που όπως λέει ακολουθεί αντιρωσική πολιτική.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ακόμα στο ρωσικό κανάλι ο Πρέσβης, η Ελλάδα έπαψε να είναι ευνοϊκός προορισμός διακοπών για τους Ρώσους λόγω ενός κύματος ρωσοφοβίας το οποίο τροφοδοτούν τα ΜΜΕ και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«Η Ελλάδα έπαψε να είναι μια χώρα ευνοϊκή για τις καλοκαιρινές διακοπές. Μετά τις 24 Φεβρουαρίου, το κύμα ρωσοφοβίας στα μέσα ενημέρωσης δεν εξασθενεί και τροφοδοτείται από την πολιτική ηγεσία της χώρας», φέρεται να είπε ο Μασλόβ και πρόσθεσε μιλώντας για απειλές από Ουκρανούς εθνικιστές:

«Οι διπλωμάτες έρχονται αντιμέτωποι με αντιρωσικές δηλώσεις σε καθημερινή βάση. Οι απειλές δεν προέρχονται από τους Έλληνες, αλλά από τους εθνικιστές Ουκρανούς – τόσο μόνιμους κατοίκους σε αυτή τη χώρα όσο και τους λεγόμενους πρόσφυγες. Γνωρίζουμε τέτοια γεγονότα».

Θυμίζουμε ότι στις 23 Ιουνίου, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών συμβούλεψε τους Ρώσους να επιλέξουν τους καλοκαιρινούς προορισμούς τους «πιο προσεκτικά». Η Σερβία, η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, καθώς και η Τουρκία ονομάστηκαν μεταξύ των χωρών που προτείνονται για επίσκεψη.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This