Οι Δημοκρατικοί ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Μπάιντεν!

Οι τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους δεν τον θέλουν ξανά υποψήφιο

Must Read

Τι κι αν είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ; Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος νοσεί ξανά από κορωνοϊό, είναι εμφανές πως «τρεκλίζει» πολιτικά κι αυτό αποτελεί ήδη θέμα συζήτησης στη χώρα – σχεδόν.. φωναχτά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN, τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους των Δημοκρατικών δήλωσαν πως θα προτιμούσαν κάποιον άλλον -κι όχι τον Μπάιντεν- ως προεδρικό υποψήφιο του κόμματός τους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μόλις τον περασμένο χειμώνα μόνο οι μισοί εκ των ψηφοφόρων του κόμματος ενστερνίζονταν αυτήν την άποψη.

Τα δημοσκοπικά «καμπανάκια», βέβαια, είχαν χτυπήσει και νωρίτερα, καθώς στις αρχές Ιουλίου σε άλλη σφυγμομέτρηση το 64% των ερωτηθέντων Δημοκρατικών ψηφοφόρων τάχθηκε κατά μιας νέας υποψηφιότητας του Μπάιντεν. Η μεγάλη ηλικία του νυν προέδρου, ο οποίος διανύει το 78ο έτος της ζωής του, αποδεικνύεται το μεγαλύτερο μειονέκτημά του, αφού ειδικά οι νέοι πιθανοί ψηφοφόροι των Δημοκρατικών τον θεωρούν απλώς «πολύ ηλικιωμένο για τη δουλειά».

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις μεταξύ των φαβορί να τον διαδεχτούν

Ταυτόχρονα, με τη σκιά του Ντόναλντ Τραμπ να πέφτει ξανά βαριά πάνω από το αμερικανικό πολιτικό σκηνικό, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, το πρόβλημα μεγαλώνει για τους Δημοκρατικούς. Μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται, τη μεγαλύτερη προτίμηση συγκεντρώνουν η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσαμ.

Πάντα στο κάδρο μπαίνει βέβαια και ο -επίσης ηλικιωμένος- Μπέρνι Σάντερς, ενώ «παίζουν» συγχρόνως και τα ονόματα της 32χρονης βουλευτού της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, της 50χρονης κυβερνήτη του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ και του 57χρονου κυβερνήτη του Ιλινόι Τζ. Μπ. Πρίτσκερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This