O Θανάσης Αλευράς αποκάλυψε το αυτοάνοσο νόσημα που του άλλαξε τη ζωή

Ποιο είναι το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός;

Must Read

Ο Θανάσης Αλευράς, είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος και αγαπητός ηθοποιός ο οποίος κρατά χαμηλό προφίλ δίνοντας σπάνια συνεντεύξεις. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο περιοδικό «7 Μέρες TV» είχε μιλήσει για το αυτοάνοσο νόσημα που αντιμετωπίζει.  Έτσι λοιπόν, μίλησε για την ψωρίαση που έχει αλλά και πως διαχειρίζεται αυτό το γεγονός.

«Οι ασθένειες στο δικό μου κόσμο πεποιθήσεων έρχονται για να μας βοηθήσουν, για να μας μιλήσουν όταν πάμε κόντρα στις πραγματικές μας ανάγκες. Έτσι το σώμα μας βρίσκει διέξοδο και απευθύνεται σε εμάς με απόγνωση για να το ακούσουμε επιτέλους. Εγώ αντιμετώπισα το αυτοάνοσό μου ως δώρο. Διάβασα πολύ, ενημερώθηκα όχι τόσο από την κλασική ιατρική.

Η κλασική ιατρική πιστεύει στη χημεία, εγώ, από την άλλη, στο μυαλό μας. Θεωρώ πως, όπως μόνοι μας καταφέρνουμε να αρρωστήσουμε, έτσι μόνοι μας μπορούμε και να ιαθούμε. Κινούμενος βάσει αυτής της αρχής, έχω δει να γίνονται θαύματα στο σώμα μου. Με βοήθησε να υπερασπίζομαι όσα θέλω, να οδηγούμαι εκεί που οι συνθήκες μού δίνουν χαρά. Αυτό δεν είναι λίγο. Το χρωστάω στην αρρώστια μου. Αφού την αντιμετώπισα έτσι, έγινε φίλη μου. Δεν τη χρειάζομαι άλλο, γιατί αρχίζω και δεν τη βλέπω πια. Σιγά σιγά με εγκαταλείπει», είπε ο Θανάσης Αλευράς.

Σε άλλη συνέντευξή του στο «Πρωινό» είχε αποκαλύψει πως αντιμετωπίζει το αυτοάνοσό του:  «Εγώ εργαζόμουν για την τελική λήξης της Ολυμπιάδας το 2004. Η πρέσα εκεί ήταν έντονη. Εγώ ήμουν leader, δίδασκα τους εθελοντές τι πρέπει να κάνουν. Με το που ολοκληρώσαμε τους Ολυμπιακούς Κύκλους γέμισε το σώμα μου κοκκινίλες και σκέφτηκα ότι είναι από τον ιδρώτα. Πηγαίνω στον γιατρό γιατί δεν έφευγε και μου διέγνωσαν ψωρίαση. Πήγα και σε άλλον γιατρό, άρχισα τις αλοιφές, έψαξα τι συμβαίνει… Πρώτη φορά άκουσα το “αυτοάνοσο”. Ήμουν 22 χρονών.

Εγώ πιστεύω ότι το πυροδότησε αυτή η ένταση, η αιτία είναι κάπου αλλού. Τα πρώτα δέκα χρόνια το αντιμετώπιζα ιατρικά, αυτό όμως δεν τελειώνει έτσι. Θεωρώ ότι όταν παθαίνουμε κάτι είναι ένα σώμα για να μας μιλήσει το σώμα μας γιατί κάτι δεν κάνουμε καλά. Και αρχίζεις και ψάχνεις ένα ένα τα πράγματα για να δεις ποιος είσαι τελικά. Γιατί κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε και αυτό είναι κόντρα. Εγώ ξεκίνησα να διαβάζω μόνος μου, πέρασα από ψυχοθεραπεία, από ενεργειακές θεραπείες, έκανα διαλογισμό και μπήκα στο τρέξιμο.

Το τρέξιμο με βοήθησε πάρα πολύ και αυτό μου το είχε πει και μια γιατρός. Όλα τα αυτοάνοσα έχουν υφέσεις και εξάρσεις, εμένα τα τελευταία χρόνια είναι σε μόνιμη ύφεση χωρίς κάποιο ιατρικό σκεύασμα. Θεωρώ ότι κάτι άλλαξε στο μυαλό μου. Αυτό που βοήθησε το μυαλό μου είναι η αρμονία της πράξης με το συναίσθημα. Πρέπει να κάνεις αυτά που θέλεις. Ας πούμε το θέατρο τώρα πια με ταράζει. Έχω πάρει την απόφαση να το κάνω λίγο, λίγο, δηλαδή δύο μήνες το χρόνο», είχε δηλώσει ο Θανάσης Αλευράς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This