Τραγωδία στην Ιταλία: Δεκάδες νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες – Ανάμεσά τους και ένα βρέφος

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος - 50 έχουν διασωθεί

Must Read

Υγρός τάφος για τουλάχιστον 40 μετανάστες έγινε για ακόμη μια φορά η Μεσόγειος μετά από το ναυάγιο σκάφους που τους μετέφερε στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό και όπως μετέδωσαν σήμερα το ANSA και άλλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία τουλάχιστον 27 πτώματα βρέθηκαν στις ακτές του Στεκάτο ντι Κούτρο, παραθαλάσσιου θερέτρου στην επαρχία του Κρότωνα, ενώ και άλλα εντοπίστηκαν στη θάλασσα.

Το ANSA ανέφερε επίσης ότι τρεις νεκροί βρέθηκαν στο νερό, ενώ την ίδια ώρα οι έρευνες συνεχίζονταν σε δύσκολες συνθήκες καθώς στην περιοχή επικρατεί θαλασσοταραχή.

Οι πρώτες βοήθειες σε μετανάστες και πρόσφυγες παρασχέθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία, η οποία διέσωσε πενήντα ανθρώπους. Τα ταχύπλοά της συνεχίζουν τις έρευνες, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων, ενώ στους διασωθέντες παρέχεται ιατρική φροντίδα από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

Επέβαιναν πάνω από 100 άνθρωποι

Το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos από την πλευρά του ανέφερε ότι πάνω από 100 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και ότι περίπου 50 είχαν διασωθεί. Το σκάφος, που μετέφερε μετανάστες από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, συνετρίβη σε βράχια εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με το Adnkronos.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στην νέα αυτή τραγωδία έχασαν την ζωή τους πολλά ανήλικα, και ένα νεογέννητο παιδί.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκαν νεκροί 27 μετανάστες σε παραλία της Ιταλίας

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This