ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΣτΕ: «Εκρηκτικό» το κλίμα στη συζήτηση της αίτησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

ΣτΕ: «Εκρηκτικό» το κλίμα στη συζήτηση της αίτησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

H πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» και πέντε ακόμα πολίτες ζητούν την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, οι οποίες ελήφθησαν το 2018

Στο Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και μέσα σε έντονο κλίμα αντιπαραθέσεων συζητήθηκε σήμερα η αίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πέντε ακόμα πολιτών, οι οποίοι ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου για τη λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ειδικότερα, στην 7μελη σύνθεση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος, η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγήτρια η πάρεδρος Ουρανία Νικολαράκου) συζητήθηκε η αίτηση της προέδρου της «Πλεύσης Ελευθερίας» και των πολιτών, με την οποία ζητάνε «να ακυρωθούν οι αποφάσεις του εν λόγω Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, οι οποίες σχετίζονται με τις εξουσιοδοτήσεις και την υπογραφή της σύμβασης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης του ηλεκτρονικού συστήματος πλειστηριασμών (πλατφόρμα) με ιδιωτική εταιρεία, κ.λπ.», οι οποίες ελήφθησαν το 2018.

Οπως αναφέρεται στα πρακτικά, «μεταξύ των έξι αιτούντων περιλαμβάνεται ένας πολίτης, εναντίον του οποίου διενεργήθηκε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο Βόλο, μια συμβολαιογράφος του Λαυρίου, ο επικεφαλής του κινήματος “Δεν πληρώνω” και ένα μέλος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, ενώ όλοι επικαλούνται την ιδιότητα του πολίτη, με αξίωση την χρηστή και διαφανή λειτουργία της διοίκησης και την τήρηση (συμμόρφωση) προς τις επιταγές του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου επικαλείται την ιδιότητα της δικηγόρου, της πρώην προέδρου της Βουλής, η οποία αντιτάχθηκε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου και της επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, κ.λπ. Ακόμη, οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι με τις προσβαλλόμενες αποφάσεις παραβιάστηκε το Σύνταγμα, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και εκδόθηκαν κατά κατάχρηση εξουσίας.

Η εισηγήτρια αναφέρθηκε στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και στους ισχυρισμούς που προβάλλουν οι αιτούντες, ενώ έθεσε θέμα εννόμου συμφέροντος των έξι και δικαιοδοσίας του ΣτΕ, δηλαδή αν είναι αρμόδιο να δικάσει την υπόθεση αυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης