Αντιπροσωπεία του Βατικανού θα συναντηθεί με τον Ιερώνυμο στο μουσείο της Ακρόπολης

Με αφορμή την επιστροφή τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα... σπίτι τους

Must Read

Μια τετραμελή αντιπροσωπεία του Βατικανού θα υποδεχθεί αύριο το απόγευμα στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με αφορμή την παράδοση τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από τα Μουσεία της ανεξάρτητης πόλης-κράτους της Ιταλίας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η επίσημη τελετή επανένωσης των θραυσμάτων, τα οποία προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος στον Ιερώνυμο, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 17:30, στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο επίσκοπος Braian Farell, γραμματέας της Επιτροπής του Βατικανού για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών και μέλη της ο υπογραμματέας της Επιτροπής π. Andrea Palmieri, η καθηγήτρια Dr Barbara Jatta, διευθύντρια των Μουσείων του Βατικανού και ο Αρχιεπίσκοπος Jan Romeo Pawlowski, Νούντσιος του Βατικανού στην Ελλάδα.

Με την τελετή αυτή ολοκληρώνεται η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να δωρίσει τα τρία αυτά θραύσματα στον Αρχιεπίσκοπο και έρχεται σε συνέχεια της εφαρμογής της συμφωνίας που υπεγράφη στα Μουσεία του Βατικανού, στις 7 Μαρτίου 2023, μεταξύ των εκπροσώπων του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου, για την παράδοση των γλυπτών στον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και εν συνεχεία στον Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This