Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε διευκολύνσεις στις επιδοτήσεις των ανέργων λόγω κορωνοϊού

Must Read

Τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ με εγκύκλιό του.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αφορά στην αναγκαιότητα αποφυγής συγχρωτισμού στις Υπηρεσίες ΚΠΑ2, αλλά και στην άμεση αντιμετώπιση των δυσμενών περιστάσεων, στις οποίες είναι δυνατόν να έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι.

Ο ΟΑΕΔ γνωστοποιεί τα παρακάτω:

  1. Όσον αφορά στην τακτική επιδότηση ανεργίας:
  • Για όλες τις περιπτώσεις ασφαλισμένων που υποβάλλουν εμπρόθεσμες αιτήσεις τακτικής επιδότησης ανεργίας, κατόπιν λύσης ή λήξης της εργασιακής τους σχέσης, στο διάστημα από 13.03.2020 έως 03.04.2020, η επιδότηση θα χορηγείται μετά την παρέλευση του εξαήμερου χρόνου αναμονής, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους στην Υπηρεσία.
  • Για όλες τις περιπτώσεις ασφαλισμένων των οποίων η εργασιακή σχέση λύθηκε ή έληξε πριν από την 13.03.2020. εφόσον αναγγελθούν εμπροθέσμως στην Υπηρεσία ΚΠΑ2 από την 13.03.2020 και έως την 03.04.2020, η επιδότηση θα χορηγείται από την 13.03.2020, τηρουμένου, σε κάθε περίπτωση, του 6ημέρου χρόνου αναμονής.
  • Ομοίως, στις περιπτώσεις εμπρόθεσμων αιτήσεων συνέχισης τακτικής επιδότησης ανεργίας, οι οποίες υποβάλλονται από την 13.03.2020 έως την 03.04.2020, κατόπιν άρσης του λόγου της αναστολής που τοποθετείται χρονικά:

i) στο διάστημα από 13.03.2020 έως 03.04.2020, η επιδότηση θα χορηγείται από την ημερομηνία της άρσης του λόγου της αναστολής
ii) πριν από την 13.03.2020, η επιδότηση θα χορηγείται από την 13.03.2020, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεως.

2. Όσον αφορά στην προγραμματισμένη με ραντεβού συνέντευξη μεταξύ εργασιακών συμβούλων και ανέργων για τη σύνταξη του Ατομικού Σχεδίου Δράσης, αυτή θα διεξάγεται μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης: Εγγραφές-ρεκόρ στην καινοτόμο υπηρεσία «τηλεκπαίδευσης» για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου!

Για το λόγο αυτό, οι Υπηρεσίες θα προβούν σε ενημέρωση όλων των ανέργων, που ήδη έχουν λάβει ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής συνέντευξης, με τη ρητή οδηγία ότι η διαδικασία συνέντευξης δε θα διεξαχθεί με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για όσους εγγράφονται στο εξής στο μητρώο ανέργων, ο καθορισμός ραντεβού συνεχίζεται, με τη ρητή οδηγία ότι η διαδικασία συνέντευξης δε θα διεξαχθεί με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This