Τρίτη 22/6/2021

Εγγραφές-ρεκόρ στην καινοτόμο υπηρεσία «τηλεκπαίδευσης» για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου!

Ποσοστό ρεκόρ σημείωσαν οι εγγραφές που αφορούν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών δημοτικού και γυμνασίου για το χρονικό διάστημα που τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε μαθητές Δημοτικού που φοιτούν στις τάξεις Ε’ και ΣΤ’, καθώς και σε μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου, δίνεται δωρεάν η δυνατότητα παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και, από τις πρώτες κιόλας ώρες, η ανταπόκριση είναι θεαματικά μεγάλη!

Ενδεικτικό της τεράστιας ανταπόκρισης, είναι ότι μόνο τις πρώτες 15 ώρες λειτουργίας της νέας υπηρεσίας της περιφέρειας οι εγγραφές μαθητών άγγιξαν τις 3.220. Ειδικότερα, έγιναν 510 εγγραφές για παιδιά που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου, 430 για παιδιά που είναι στη Β’ Γυμνασίου, 610 για μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, 950 για παιδιά της Ε’ Δημοτικού και 720 για παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού.

Η καινοτόμος δράση επιτρέπει στους μαθητές από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο την Αττική- να αποκτούν πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες από τον υπολογιστή του σπιτιού τους, μέσω του συνδέσμου www.brainy.gr.

Διαβάστε επίσης: Νέα μέτρα: «Λουκέτο» σε δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφους, γυμναστήρια, παιδότοποι

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των μαθητών, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή έχει ως στόχο τη διευκόλυνση όσων χρειάζεται να μείνουν στα σπίτια τους, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το τεράστιο αυτό ποσοστό εγγραφών αποδεικνύει, αφ’ ενός την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου να καλυφθούν με έναν τρόπο οι διδακτικές ώρες που δεν θα γίνουν για ένα διάστημα και αφ’ ετέρου την εμπιστοσύνη τους στην παρεχόμενη ποιότητα των υπηρεσιών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ