Την ενοχή του κατηγορούμενου κρεοπώλη για την ανθρωποκτονία του 33χρονου Μπάμπη Κούτσικου πρότεινε με κατηγορηματικό τρόπο η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αγρινίου, κατά την αγόρευσή της ενώπιον της έδρας. Βασιζόμενη σε μαρτυρίες και αποδεικτικό υλικό που κατατέθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η εισαγγελική λειτουργός εμφανίστηκε βέβαιη πως ο κατηγορούμενος όχι μόνο τέλεσε το έγκλημα, αλλά το είχε και σχεδιάσει εκ των προτέρων.
Όπως ανέφερε, το κίνητρο ήταν οικονομικό, αφού ο Μπάμπης είχε δανείσει χρήματα στον κατηγορούμενο, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να τα επιστρέψει. Έτσι, αποφάσισε να τον οδηγήσει στον κάμπο με πρόσχημα μια κυνηγετική εξόρμηση και εκεί να τον σκοτώσει.
«Προκειμένου να αποφύγει την πίεση από τον Μπάμπη, αλλά και την επιστροφή των χρημάτων, παρέσυρε τον νεαρό στον κάμπο με τη δικαιολογία ότι θα πάνε για κυνήγι και τον σκότωσε με το ίδιο του το όπλο, το οποίο στην συνέχεια εξαφάνισε, μαζί με το κινητό του νεαρού, πιθανότατα στην περιοχή των λυόμενων, όπου πήγε αμέσως μετά τη δολοφονία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πήγε στα λυόμενα για να κάνει την ανάγκη του, ωστόσο η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στις κινήσεις του, που φέρονται να υποδηλώνουν προσπάθεια εξαφάνισης των αποδεικτικών στοιχείων.
Κατά την περιγραφή της δολοφονίας, η εισαγγελέας υποστήριξε πως: «Ο κρεοπώλης έκανε στάση στο σημείο που βρέθηκε ο Μπάμπης, πήρε το όπλο το οποίο βρισκόταν ανάμεσα στα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, πυροβόλησε τον Μπάμπη αιφνιδιάζοντας τον. Ο Μπάμπης προσπάθησε να τον αποφύγει, αλλά ο κατηγορούμενος ήταν εξοικειωμένος με τα όπλα. Στην συνέχεια, αφού πέρασε από τα λυόμενα όπως προαναφέρθηκε, πήγε στο μίνι μάρκετ, αγόρασε χαρτί κουζίνας και πήγε στο σπίτι του».
Αργότερα, όπως έγινε γνωστό, πέταξε δύο μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και το βράδυ της επόμενης ημέρας έφυγε για την Κλεπά, όπου τελικά εντοπίστηκε από την αστυνομία.
Οι αντιφάσεις και η «ψυχρή εκτέλεση»
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στις αντιφάσεις του κατηγορούμενου, καθώς προσπάθησε να αιτιολογήσει τη βόλτα στον κάμπο με τον Μπάμπη λέγοντας ότι έγινε μετά από επιθυμία του θύματος. «Αυτό ήταν ένα σημείο στο οποίο επέμεινε ο κατηγορούμενος προκειμένου όπως είπε η εισαγγελέας, να μην φανεί ανακόλουθος στην πρώτη του κατάθεση», επεσήμανε, ενώ κλείνοντας την αγόρευσή της, μίλησε για την προσωπικότητα του δράστη και το ψυχρό της πράξης: «Η οικογένεια του Μπάμπη ζητά δικαίωση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένοχος».
Η δήλωση αυτή καταγράφει με τον πιο σαφή τρόπο την βεβαιότητα της Εισαγγελίας ως προς την ενοχή του κατηγορούμενου, αφήνοντας πλέον την κρίση στα χέρια των ενόρκων και της έδρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του, ο κρεοπώλης απέφευγε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, ακολουθώντας μια αμυντική τακτική αποστασιοποίησης. «Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι», απαντούσε επανειλημμένα στις ερωτήσεις του Δικαστηρίου.
Δείτε επίσης: