Ήρωες στην εποχή του κορωνοϊού οι περιπτερούχοι

Must Read

Τον δικό τους αγώνα εν μέσω της επικίνδυνης πανδημίας δίνουν οι περιπτερούχοι στη χώρα μας, που παραμένουν πιστοί στα πόστα τους, παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, αλλά και οι οικογένειές τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες -απαραίτητα, πλέον, «αξεσουάρ» της δουλειάς, όπως παραδέχονται οι ίδιοι- συνεχίζουν να αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους στις γειτονιές της πρωτεύουσας και της περιφέρειας, προσφέροντας μαζί με τα διάφορα προϊόντα τους και τις εφημερίδες, που αποτελούν για τους πελάτες τους απαραίτητο «παράθυρο» επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Ως πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, εκτός από σημεία πώλησης προϊόντων, τα περίπτερα αποτελούσαν και έναν σταθμό για «ψιλοκουβέντα» με επίκεντρο την επικαιρότητα και τα νέα της γειτονιάς, όμως πλέον οι στάσεις στα κατά τόπους κιόσκια και ψιλικατζίδικα γίνονται ακόμη πιο σύντομες προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα περίπτερα παραμένουν οι «άγρυπνοι φύλακες» της γειτονιάς, παίρνοντας ωστόσο όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ίδιων και των πελατών τους.

Δείτε επίσης: Η Περιφέρεια Αττικής «θωρακίζει» το Γηροκομείο Αθηνών απέναντι στη φονική νόσο!

Την ίδια ώρα εξακολουθούν να φυλάνε και τις «Θερμοπύλες» της έντυπης ενημέρωσης, στερεώνοντας κάθε πρωί με σχολαστικότητα τα μανταλάκια στις εφημερίδες. Άλλωστε, τα πρωτοσέλιδα αποτελούσαν ανέκαθεν -και συνεχίζουν- όχι μόνο πηγή ενημέρωσης, αλλά και αφορμή για σχόλια με τους τακτικούς πελάτες και δίαυλο επικοινωνίας με εκείνους που βρέθηκαν τυχαία στη γειτονιά.

Και, φυσικά, τα περίπτερα εξακολουθούν να αποτελούν την πιο άμεση λύση στις κρίσεις… υπογλυκαιμίας ή στη δίψα μετά τον… «κωδικό 6» που έχει γίνει συνώνυμος της σωματικής άσκησης, όσο και στη λαχτάρα για μια απλή, ανθρώπινη και αληθινή «καλημέρα» που τείνει να γίνει δυσεύρετη στις μέρες μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This