ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΑνοίξαμε και σας περιμένουμε! Η ΕΕ διευκολύνει την βίζα Σένγκεν για τους Τούρκους

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε! Η ΕΕ διευκολύνει την βίζα Σένγκεν για τους Τούρκους

Απόφαση της Κομισιόν που ισχύει από 15 Ιουλίου

O πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα, Τόμας Χανς Οσόφκσι, ανακοίνωσε την Παρασκευή την χαλάρωση των κανόνων από 15 Ιουλίου στην χορήγηση βίζας για την μετακίνηση στην ζώνη Σένγκεν των Τούρκων πολιτών.

Eπιπλέον, ζήτησε την άμεση επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την ελεύθερη μετακίνηση των Τούρκων, χωρίς την χρήση βίζας.

Ο Οσόφκσι υποστήριξε ότι οι νέοι κανόνες θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των παραπόνων των Τούρκων για τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και προειδοποίησε ότι οι αλλαγές δεν είναι αρκετές για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Επί χρόνια οι Τούρκοι διαμαρτύρονται για το σύστημα χορήγησης βίζας της ΕΕ και αξιώνουν διευκολύνσεις. Η ΕΕ απαντά ότι οι διαδικασίες είναι αργές λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων ενώ εξετάζει πιθανές λύσεις με την Άγκυρα.

«Θα είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο γρήγορο για τους Τούρκους πολίτες», δήλωσε ο Οσόφσκι στους Τούρκους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην νέα απόφαση της Κομισιόν, που ισχύει από 15 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι που έχουν προηγουμένως χρησιμοποιήσει ορθά την βίζα τους θα είναι επιλέξιμοι για νέα διάρκειας 6 μηνών ήδη από την δεύτερη αίτησή τους, και κατόπιν για βίζες πολλαπλών εισόδων ενός έτους, 3 και 5 ετών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης