Η πανδημία φέρνει νέα τρικυμία στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης, με τις τιμές των ακινήτων να πέφτουν έως και 20%

Must Read

Πτώση τιμών έως και 20% παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη στην αγορά ακινήτου, αφού, εν μέσω κορωνοϊού, έβαλαν τέλος στις διαπραγματεύσεις οι υποψήφιοι αγοραστές, απαιτώντας «ψαλίδισμα» της αρχικής τιμής, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αναγκάζονται να προβούν σε μείωση από 10% έως και 20% της τιμής, ίσως και λίγο παραπάνω, για να μην τους χάσουν.

Τα «παζάρια» για την αγορά ακινήτων ήταν κάτι το οποίο συνέβαινε και στο παρελθόν, αλλά το τελευταίο διάστημα, λόγω της κρίσης που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, οι συνθήκες πίεσης από πλευράς μερίδας αγοραστών είναι πολύ πιο ασφυκτικές.

Έτσι, οι τιμές πέφτουν και διαμορφώνονται νέες συνθήκες στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης, με την αξία των ακινήτων να αναμένεται να υποχωρήσει σε πιο χαμηλά επίπεδα στο προσεχές μέλλον, αφού ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ρίχνουν, πλέον, νερό στο κρασί τους, για να μη χάσουν τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, διότι δεν γνωρίζουν αν θα βρουν σύντομα άλλον.

Χαμόγελα για τους εν δυνάμει επενδυτές

Ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά πολλά ακίνητα σε άκρως δελεαστικές τιμές, γεγονός που κάνει τους εν δυνάμει επενδυτές να χαμογελούν, καθώς αναμένουν νέες ευκαιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, και στην περίοδο της δεκαετούς κρίσης, η Θεσσαλονίκη άρχισε να γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, όταν οι επενδυτές, και δη ξένα funds, άρχισαν να ανακαλύπτουν μεγάλα ακίνητα σε χαμηλές τιμές.

Όπως εκτιμούν γνώστες της αγοράς ακινήτων, το real estate δέχεται μια νέα δοκιμασία, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να διαμορφώνουν την τάση στην αγορά, η οποία ναι μεν θα είναι πτωτική, αλλά το ύψος της θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιδράσουν οι πωλητές, αλλά και από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This