Ένοχη απόφαση εξέδωσε το δικαστήριο για τον Κώστα Δόξα στην υπόθεση ξυλοδαρμού που είχε καταγγείλει η πρώην σύζυγός του, Μαρία Δεληθανάση.
Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η Μαρία Δεληθανάση μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μέσα από το Πρωινό του ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης 25/2.
«Δεν μιλάμε για χαρά. Η χαρά στη ζωή αντλείτε από άλλη πράγματα. Μιλάμε για δικαίωση μετά από πολυετή αγώνα και όχι μόνο στα δικαστήρια. Ο πόλεμος που δέχομαι έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Όπως είπατε και εσείς δέχομαι και πόλεμο μέσω των media μέσω ψευδών δημοσιευμάτων. Αυτή την στιγμή είναι κατακλυσμένο από τίτλους ότι έχω χάσει τα δικαστήρια, ότι εγώ τον έδερνα, ότι είμαι ανάξια μητέρα. Έχω κρατήσει σοβαρή στάση γιατί έχω κάνει σοβαρή καταγγελία. Παρέμεινα προσηλωμένη στο να αποδείξω την αλήθεια. Δεν ήθελα άλλες προεκτάσεις για αυτό δεν μιλάω όλα αυτά τα χρόνια. Για εμένα η χθεσινή απόφαση λειτουργεί λυτρωτικά ως ένα βαθμό», ανέφερε αρχικά για την απόφαση του δικαστηρίου.
«Η υπόθεση κρίθηκε σε 1ο βαθμό χθες, χρήματα δεν κυνήγησα ποτέ, ούτε δημοσιότητα. Για όλα αυτά που έχω κατηγορηθεί αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει τελικά. Η στάση μου το αποδεικνύει. Πολλές φορές κρατήθηκα με νύχια και με δόντια για να μην μιλήσω γιατί έχω αξιοπρέπεια και ένα παιδί που είναι το σημαντικότερο», συμπληρώνει η Μαρία Δεληθανάση.
«Πώς αισθάνεται ένας άνθρωπος που ακούει διαρκώς να του δολοφονούν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του; Άσχημα φυσικά. Έκανα focus στον στόχο, να αποδειχθεί η αλήθεια», απάντησε έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχτηκε στο Πρωινό.
Όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ τους σχετικά με την υπόθεση, δήλωσε: «Προσωπικό διάλογο δεν είχαμε. Αν με ρωτάτε αν είχα προσωπική επιθυμία για τον διάλογο ναι. Ήθελα να ακούσω μια συγγνώμη, μια αληθινή μεταμέλεια. Οι ζωές μας κατά κάποιο τρόπο είναι ενωμένες. Μια ειλικρινή συγγνώμη δεν ζήτησε».
Για το ενδεχόμενο εξωδικαστικής λύσης που προτάθηκε από την πλευρά του Κώστα Δόξα, τόνισε: «Πρόταση συμβιβασμού εξωδικαστική δεν έχει γίνει ποτέ σε επίπεδο πραγματικό. Το μόνο που συνέβη ήταν κάποια τηλεφωνήματα λίγο πριν τις κρίσιμες ημέρες των δικαστηρίων με σκοπό να βολιδοσκοπήσουν την πρόθεσή μας. Ήθελαν να δουν αν αυτή αντέχει μετά από όλο αυτό που της κάνουμε».
Επίσης, η Μαρία Δεληθανάση αποκάλυψε πως μετά την απόφαση του δικαστηρίου ήρθαν σε επικοινωνία καθαρά και μόνο για την κόρη τους: «Ήδη είχαμε ένα τηλεφώνημα μετά την απόφαση που μιλήσαμε για κάποια θέματα του παιδιού για ό,τι προκύψει. Αυτό το έχουμε διαχωρίσει θεωρώ. Δεν είπαμε τίποτα για την απόφαση. Θα την περιμένω αυτή την συγγνώμη».
Η ίδια αναφέρθηκε και σε ένα προηγούμενο περιστατικό μεταξύ τους, που –σύμφωνα με όσα είπε– έχει παραδεχτεί: «Σε έναν διαπληκτισμό τον χτύπησα με το πόδι μου με μια παντόφλα με ένα αρκουδάκι πάνω. Σε μια κατάσταση που υπήρχε ένταση, που το παιδί ήταν μικρό. Το παραδέχτηκε. Δεν λέω ότι ήταν σωστό. Δεν τον έχω χτυπήσει αν με ρωτάτε».
Η τοποθέτηση του Κώστα Δόξα
Ο Κώστας Δόξας από την μεριά του, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η εκπομπή Buongiorno του MEGA, δήλωσε πως δεν θέλει να προβεί σε δημόσια τοποθέτηση, ωστόσο έκανε ένα σύντομο σχόλιο.
«Κάναμε ήδη έφεση και θα συνεχίσω μέχρι να ακουστεί η αλήθεια», αρκέστηκε να πει ο Κώστας Δόξας.

