Η ελληνική αγορά δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά το διήμερο «σφυροκόπημα» που κόστισε σχεδόν 14 δισ. ευρώ από τη συνολική κεφαλαιοποίηση, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται κατά +1,92% και να διαπραγματεύεται στις 2.114,30 μονάδες, στο υψηλό ημέρας.
Κίνηση επενδυτών και μετοχών
Ξεχωρίζουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μετά τη συναλλαγή για το 9,71% της εταιρείας ύδρευσης έναντι 103,4 εκατ. ευρώ (τιμή 10 ευρώ/μετοχή), με πωλητή τον Τζον Πόλσον. Η ΕΥΔΑΠ καταγράφει διψήφιο άλμα, κινούμενη πάνω από τα 8 ευρώ.
Η Λεωφόρος Αθηνών βρέθηκε υπό πίεση τις προηγούμενες μέρες, καταγράφοντας απώλειες -5,75% την Τρίτη και -8,92% το τελευταίο διήμερο, με το αρνητικό πρόσημο για το 2026 να διαμορφώνεται κάτω από -2%.
Διεθνές κλίμα και αντιδράσεις αγορών
Το ελληνικό χρηματιστήριο συντονίζεται με τις ήπιες ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται +0,5%. Στην αντίθετη κατεύθυνση, οι ασιατικές αγορές εμφάνισαν έντονο sell off, με τον δείκτη Kospi της Νότιας Κορέας να υποχωρεί -12%.
Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για στρατιωτική προστασία στα πλοία που διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ λειτούργησε «πυροσβεστικά», περιορίζοντας τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές και προσφέροντας ψυχραιμία στους επενδυτές.
Ατζέντα εταιρικών αποτελεσμάτων και αξιολογήσεων
Συνεχίζεται ο κύκλος ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα χρήσης 2025, με Cenergy Holdings και Lamda Development σήμερα, CrediaBank αύριο και Capital Markets Day της Τράπεζας Πειραιώς την Πέμπτη.
Την Παρασκευή ανοίγει ο κύκλος των φετινών αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας με την DBRS (BBB, σταθερό trend), ενώ στις 13/3 αναμένεται η Moody’s (Baa3, σταθερό outlook) και στις 20/3 η Scope Ratings (BBB, θετικό outlook).
Δείτε επίσης:






